Statuia veche de 126 de ani a unui rege portughez, distrusă de un selfie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr care încerca să îşi facă un selfie a reuşit să distrugă o statuie veche de 126 de ani a unui rege portughez din secolul al XVI-lea.

Bărbatul s-a urcat pe soclu pentru a se fotografia cu statuia, însă aceasta a căzut şi s-a făcut ţănrădi, relatează Reuters. Statuia regelui Dom Sebastiao a fost dezvelită în 1890. Ea era expusă la intrarea în gara Rossio din Lisabona, monument protejat.

Evenimentul s-a petrecut în noaptea de marţi. Autorul selfie-ului ratat a încercat să fugă, însă a fost prins de poliţie. El va apărea în faţa unui judecător la o dată ulterioară.

Statuia unui copil îl prezintă pe regele-copil Dom Sebastiao cu o privire tristă şi cu sabia în mână.

Dom Sebastiao a fost regele Portugaliei din 1557, când avea doar trei ani, până la moartea sa, la numai 24 de ani, în 1578.

Sebastiao este considerat o figură tragică în istoria Portugaliei, el murind pe câmpul de luptă în Maroc, într-o cruciadă pe care a iniţiat-o.

Trupul său nu a fost niciodată identificat, dând naştere la o legendă care spune că regele se va întoarce într-o zi pentru a prelua din nou tronul ţării şi pentru a salva Portugalia de probleme.

image

FOTO sbs.com.au

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite