Siberia: Doi elefanţi care sufereau de degerături au fost salvaţi cu votcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcoolul scade temperatura de bază a corpului a unui elefant FOTO Adevărul
Alcoolul scade temperatura de bază a corpului a unui elefant FOTO Adevărul

Doi elefanţi au fost salvaţi de la îngheţ, după ce li s-a dat să bea votcă. Animalele, care aparţin unui circ din Polonia, rămăseseră fără adăpost în urmă cu câteva zile.

Rulota de lemn în care erau ţinuţi a luat foc în regiunea rusească Novosibirsk, în timp ce circul din Polonia se află în turneu prin Siberia, unde temperaturile în această perioadă ajung şi la -40 de grade. Elefanţii, în vârstă de 45 şi 48 de ani, sufereau de degerături la nivelul urechilor, scrie BBC.

Ca să-i „încălzească”, îngrijitorii le-au dat două lăzi de votcă amestecate cu apă caldă, a declarat un oficial rus pentru agenţia de presă Ria Novosti. „Au început să ragă de parcă ar fi în junglă! Poate erau fericiţi”, a mai spus acelaşi oficial.

Animalele au fost mutate într-un garaj încălzit al unei şcoli din localitate, unde au fost duse cu un camion, sub escorta poliţiei.

La fel ca în cazul oamenilor, alcoolul le poate face pe animale să se încălzească, dar, de fapt, le scade temperatura de bază a corpului, susţin oamenii de ştiinţă.

Directorul circului a spus că, dacă nu le-ar fi fost administrată votca, elefanţii ar fi murit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite