Recorduri din lumea animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu doar 15.24 centimetri înălţime, Fizzy este cea mai scundă pisică din lume
Cu doar 15.24 centimetri înălţime, Fizzy este cea mai scundă pisică din lume

Recordurile sunt făcute pentru a fi doborâte, fie că e vorba de oameni, fie că e vorba de animale. Ultimele decenii au adus în atenţia publică vieţuitoare care au uimit prin caracteristicile lor ieşite din comun. Iată câteva recorduri din lumea animalelor.

Recorduri din lumea animalelor. Elefantul

Elefanţii sunt cele mai mari animale terestre din perioada contemporană. Aceste animale trăiesc între 50 şi 70 de ani, dar cel mai bătrân elefant a ajuns până la vârsta de 82 de ani. Totodată, cel mai mare elefant despre care sunt informaţii, împuscat in Angola, cântărea aproximativ 11 tone şi avea o înălţime de 3,96 metri. 

Cea mai mare pasare din lume. Struţul

Struţul este cea mai înaltă pasăre din lume, ajungând şi la 2,7 metri, dar si de cea mai grea pasăre din lume, cu o greutate care poate varia între 145 şi 160 de kilograme. 

Struţii pot aerga foarte repede, ajungând la o viteză de 70 de kilometri pe oră. La viteză maximă, această pasăre poate rezista până la 30 de minute.

Recorduri din lumea animalelor. Balena albastră

Balena albastră este cel mai mare animal de pe Terra. Recordul a fost înregistrat de un exemplar de 190 de tone si 31 metri lungime. Viteza maximă de înot a balenelor albastre e de 50 de kilometri pe oră.

Pisica Fizzy

Cu doar 15.24 centimetri înălţime, Fizzy este cea mai scundă pisică din lume. Micuţa felină, a cărei greutate este de aproape două kilograme, trăieşte în oraşul american San diego

Recorduri din lumea animalelor. Câinele Zeus

Cel mai înalt câine din lume din acest secol ajungea până la 1,11 metri în patru labe şi 2,2 metri când se ridica în doar două.  Pe nume Zeus, câinele era din rasa „Dog German” şi avea vârsta de cinci ani şi zece luni când a murit la 12 septembrie 2014. Gigantul Zeus cântărea aproximativ 75 de kilograme şi mânca o pungă cu alimente de aproape 13 kilograme la fiecare două săptămâni.

Cel mai lung şarpe din lume. Pitonul reticulat

Cel mai lung şarpe din lume e pitonul reticulat, iar cel mai mare exemplar analizat de oamenii de ştiinţă avea peste zece metri. Originar din Asia, este caracterizat printr-o piele cu romburi de culoare închisă înconjurate de benzi înguste, mai deschise la culoare.

De asemenea, cei mai grei şerpi sunt cei din specia anaconda, aceştia ajungând la 220-230 de kilograme. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite