Record medical: a stat 36 de ani cu pruncul mort în pântece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părţi din schelet au fost descoperite de medici între uter, intestine şi vezica urinară FOTO: Daily Mail
Părţi din schelet au fost descoperite de medici între uter, intestine şi vezica urinară FOTO: Daily Mail

O femeie de 60 de ani din India, a descoperit că a purtat în pântece vreme de 36 de ani scheletul bebeluşului ei mort. Aceasta ar putea fi cea mai lungă sarcină extrauterină din lume, spun medicii.

Kantabai Thakre, din India, a rămas însărcinată la 24 de ani, în anul 1978. Doctorii au informat-o la acea vreme că bebeluşul are şanse foarte mici de supravieţuire, după ce au descoperit că acesta se dezvolta în afara uterului.

Femeia a refuzat, însă, operaţia prin care putea fi îndepărtat şi a căutat tratament la clinica din satul în care locuia. Ea avea dureri, iar după ce acestea au dispărut, a crezut că problema s-a rezolvat şi nu mai are nevoie de tratament.

Dar, 36 de ani mai târziu, a început să simtă din nou durere abdominală. În urma unei ecografii, doctorii au avut surpriza să constate că femeia purta în abdomen scheletul fătului care încetase din viaţă acum aproape patru decenii.

schelet bebelus India

Scheletul a fost descoperit de medici în urma unei ecografii FOTO: Daily Mail

„Acuza constant dureri abdominale, avea probleme cu urinatul şi febră ridicată. După ce i-am făcut o ecografie, am constatat că în interiorul abdomenului se afla un schelet matur, calcifiat. Când am întrebat-o despre trecutul ei medical, ne-a spus că a rămas însărcinată în 1978, dar că fătul a murit. Ne-a spus că s-a speriat şi a fugit acasă, în satul ei, fără să îndepărteze vreodată fetusul“, a spus doctorul Murtaza Akhtar, şeful secţiei de chirurgie de la spital, citat de publicaţia britanică „Daily Mail“.

schelet bebelus India

Echipa medicală care i-a îndepărtat femeii scheletul fătului din cavitatea abdominală FOTO: Daily Mail

Medicii spun că acesta ar putea fi cea mai lungă sarcină extrauterină din lume. Părţile scheletului au fost găsite între uter, intestine şi vezică. Un caz similar s-a înregistrat în Belgia, unde o femeie a păstrat, fără să ştie, rămăşiţele unei sarcini extrauterine timp de 18 ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite