Răspunsul extraordinar al unei unităţi de elită a armatei Statelor Unite la marşul neo-nazist din Charlottesville, Virginia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-una dintre imaginile de la marşul neo-nazist din Charlottesville, Virginia, se poate observa cum unul dintre militanţii supremaţiei albe ce execută salutul Ku Klux Klan (asemănător cu salutului nazist) poartă însemnele Diviziei 82 Aeropurtate, o unitate de elită a armatei SUA. Răspunsul tăios al militarilor nu a întârziat.

Divizia 82 Aeropurtată a participat la mai multe campanii împotriva Germaniei naziste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, inclusiv în Normandia, în timpul debarcării forţelor aliate. Astfel, nu este deloc surprinzător răspunsul tăios al ofiţerilor americani atunci când, într-una dintre imagini, se poate vedea cum unul dintre militanţii neo-nazişti, ce poartă însemnele unităţii de paraşutişti, execută salutul Ku Klux Klan.

Reacţia ofiţerilor americani a venit ca răspuns la încercarea de a afla identitatea militantului neo-nazist, presupus fost membru al acestei unităţi.

„Anyone can purchase that hat. Valor is earned.” (Oricine poate cumpăra o astfel de şapcă. Curajul/Onoarea se câştigă pe câmpul de luptă.) A fost răspunsul venit prompt pe contul de Twitter al Diviziei 82 Aeropurtate.

„Înaintaşii noştri din Divizia 82 Aeropurtată au luptat în Europa pentru înfrângerea nazismului. Ştim cine suntem. Ştim care este moştenirea noastră”, a fost un alt răspuns prin care membrii acestei unităţi au condamnat recentele mişcări neo-naziste ca străine de valorile americane.

„Se pare că Div. 82 Aeropurtată continuă lupta împotriva fasciştilor. Doar că de data aceasta pe teritoriul Americii”, a comentat acest schimb de replici un jurnalist american.

Partipant la marşul neo-nazist ce poartă însemnele Div. 82 Aeropurtate.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite