Rămăşiţele unui bărbat ucis în urmă cu 40 de ani au fost găsite după ce din stomacul său a crescut un smochin într-un climat neobişnuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CEN
FOTO CEN

Cadavrul unui bărbat dat dispărut în urmă cu mai bine de 40 de ani a fost găsit, după ce, din corpul său a crescut un smochin într-o zonă montană, transmite msn.com.

Mai exact, ucis în timpul conflictelor dintre ciprioţii greci şi ciprioţii turci din 1974, corpul lui Ahmet Hergune nu a fost găsit în ciuda încercărilor disperate ale familiei de a-i lua urma. 

„Obişnuiam să locuim într-un sat cu o populaţie de 4.000 de persoane, jumătate greci, jumătate turci. În 1974 au început conflictele, iar fratele meu s-a înrolat în Organizaţia de Rezistenţă a Turcilor (TMT). Pe 10 iunie, el a fost luat de greci. Nu ne-am oprit niciodată din căutări”, mărturiseşte sora sa, Munur Herguner, în vârstă de 87 de ani.

Rămăşiţele lui Ahmet Hergune au fost descoperite de un cercetător care, uimit cum poate smochinul să crească într-o peşteră şi mai ales într-o zonă montană, a început să sape în jurul copacului. Atunci, s-a îngrozit când a observat că smochinul crescuse dintr-o sămânţă din stomacul acestuia. Totul s-a întâmplat în 2011.

La acea vreme, poliţia a săpat şi mai mult în jurul smochinului şi a descoperit trei cadravre. În cele din urmă,  povestea a fost clarificată. Ahmet Hegune fusese dus alături de alte două persoane într-o peşteră, unde au fost asasinaţi cu dinamită. În urma impactului, o latură a peşterii a fost găurită, permiţând astfel luminii să pătrundă. Şi, odată cu primele raze, smochinul a început să crească.

Munur Herguner crede că fratele său ar fi fost cel care a mâncat smochina, iar proble de sânge luate de la familia sa s-au potrivit cu fragmentele de ADN descoperite şi au confirmat că aici a fost ultimul loc de odihnă al lui Ahmet Hegune.  

Comitetul pentru persoanele dispărute din Cipru a căutat 2002 persoane care au dispărut pe insulă între 1963 şi 1974. Acesta a fost înfiinţat în 1981, în urma unui acord între ciprioţii greci şi ciprioţii turci sub patronajul Oraganizaţiei Naţiunilor Unite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite