FOTO Povestea incredibilă a băiatului-lup, sursa de inspiraţie pentru Mowgli din „Cartea Junglei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adevăratul Mowgli trăia cu o haită de lupi
Adevăratul Mowgli trăia cu o haită de lupi

Cine nu a văzut măcar o dată celebra animaţie „Cartea Junglei“, cu Mowgli, cu băieţelul crescut de lupi şi prieten cu ursul Baloo şi pantera neagră Bagheera? Povestea este inspirată de un personaj real, un băiat de aproximativ şase ani, descoperit în jungla indiană, în anul 1872. Deşi ecranizările au fost construite pe un fir comic al poveştii, în realitate, lucrurile nu au stat deloc aşa.

Dina, aşa cum a fost numit pe băiatul găsit în sălbăticie, a fost doar unul dintre mulţii copii pierduţi junglă şi „adoptaţi“, de animale. În anul 1872, Dina a fost văzut de un grup de vânători din Uttar Pradesh, un stat din estul Indiei. Băiatul se deplasa folosindu-se de toate cele patru membre, imitând mersul animalelor, şi făcea parte dintr-o haită de lupi.

Bărbaţii au urmărit imaginea halucinantă până când copilul şi animalele s-au refugiat într-un fel de peşteră. După ce s-au dezmeticit, vânătorii au hotărât să pună mâna pe băiat.

Citeşte aici cum au reuşit vânătorii să-l captureze pe băiat, dacă el s-a adaptat la civilizaţiei şi vezi o galerie foto cu imagini incredibile cu Dina

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite