Povestea ciudată a unei femei care a născut copilul altui cuplu, după o procedură de fertilizare greşită VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daphna şi Alexander Cardinale spun că, în septembrie 2019, au devenit părinţii unei fetiţe care nu semăna deloc cu ei. După 2 luni, familia a decis să facă teste ADN, care au stabilit că cei doi părinţi nu erau înrudiţi biologic cu copilul.
Daphna şi Alexander Cardinale spun că, în septembrie 2019, au devenit părinţii unei fetiţe care nu semăna deloc cu ei. După 2 luni, familia a decis să facă teste ADN, care au stabilit că cei doi părinţi nu erau înrudiţi biologic cu copilul.

O femeie din California a născut copilul unui străin, după ce a primit embrionul greşit la o clinică, în timpul procedurii de fertilizare in vitro.

Daphna şi Alexander Cardinale spun că, în septembrie 2019, au devenit părinţii unei fetiţe care nu semăna deloc cu ei. După 2 luni, familia a decis să facă teste ADN, care au stabilit că cei doi părinţi nu erau înrudiţi biologic cu copilul, potrivit BBC.

Soţii Cardinale au dat  în judecată Centrul pentru Sănătatea Reproducerii din Los Angeles (CCRH), precum şi Laboratoarele In VitroTech, un laborator de embriologie reclamând malpraxis medical, neglijenţă şi tăinuire. Niciuna dintre companii nu a vrut să comenteze situaţia pentru BBC News.

CCRH i-a ajutat apoi să găsească cuplul din California care a primit-o pe fiica lor care s-a născut cu o săptămână mai târziu. Fiica soţilor Cardinale avea aproximativ patru luni când ei au văzut-o pentru prima dată. După mai multe întâlniri, cuplurile au convenit să treacă prin procesul legal de schimb formal de copii, care a avut loc în ianuarie 2020.

„Durerea şi confuzia din familia ei nu pot fi neglijate. Amintirile noastre despre naştere vor fi întotdeauna contaminate de realitatea dureroasă că fiica noastră biologică a fost dată altcuiva, iar copilul pe care m-am luptat să-l aduc pe această lume nu era al meu. Mi s-a răpit binecuvântarea de a-mi purta propriul copil. În loc să-mi alăptez propriul copil, am alăptat şi m-am legat sufleteşte de un copil pe care mai târziu am fost forţată să-l dau”, a spus într-o conferinţă de presă de luni, Daphna Cardinale.

Ea a adăugat că incidentul a fost şi mai greu de suportat pentru fiica lor de 7 ani, care s-a chinuit să înţeleagă schimbul.

Potrivit procesului, cuplul a cerut ajutor de la clinica de fertilizare în vara anului 2018. Daphna Cardinale a născut în anul următor un copil pe care l-a crezut al ei şi al soţului ei.

În sala de naşteri, Alexander Cardinale se aştepta la „un copil frumos”, dar a fost şocat să vadă că fetiţa „era cu pielea mult mai închisă”, se spune în plângerea depusă la instanţă.

Dapha Cardinale, terapeut, şi soţul ei, compozitor şi cântăreţ, spun că au avut nevoie de tratamente pentru „simptome de anxietate, depresie şi stres post traumatic”.

Adam B Wolf, avocatul care îi reprezintă pe cei doi soţi, a spus că cealaltă familie intenţionează, de asemenea, să intenteze un proces, însă doreşte să-şi păstreze anonimatul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite