Povestea bărbatului salvat miraculos, în urmă cu 40 de ani, din munţi. Acum a fost arestat pentru că în acea noapte ucisese două femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

La 40 de ani după salvarea miraculoasă a unui bărbat, cu numele Alan Lee Phillips, din munţii Colorado, poliţiştii l-au arestat pentru că în aceeaşi noapte ucisese două femei. Adevărul a ieşit la iveală după ce procurorii au descoperit o potrivire pentru ADN-ul găsit la locul crimei în bazele de date ale unor servicii de genealogie genetică din SUA. Criminalul a fost arestat în martie.

Alan Phillips a fost salvat de la îngheţ, în ianuarie 1982, într-o perioadă în care s-au înregistrat -30 de grade, iar maşina ucigaşului era blocată într-un munte de zăpadă. Un pilot dintr-un avion care survola pe deasupra munţilor Colorado i-a văzut semnalul S.O.S şi a alertat autorităţile. Ştirea salvării sale miraculoase a făcut turul televiziunilor din SUA, conform libertatea.ro.

În ianuarie 1982, Alan Phillips era salvat de la îngheţ, după ce un avion care survola pe deasupra munţilor Colorado i-a văzut semnalul S.O.S.

Aproape 40 de ani mai târziu, autorităţile americane spun că Phillips nu era deloc un şofer inocent care încerca să scape de viscol. Bărbatul ucisese în acea noapte două femei luate la autostop.

„După ce a reuşit să evite justiţia în toţi aceşti ani, acum va trebui să se confrunte cu ea”, spune Charlie McCormick, un fost detectiv din Denver, care şi-a petrecut ani buni din carieră investigând moartea misterioasă a lui Annette Schnee (22 de ani) şi a Barbarei Jo Oberholtzer (29 de ani).

Ambele victime au dispărut pe 6 ianuarie 1982 din apropierea localităţii Breckenridge, iar cadavrul fiecăreia a fost descoperit împuşcat la câţiva kilometri de locuinţă. Corpul lui Barbara Jo Oberholtzer a fost descoperit a doua zi după dispariţie, dar corpul lui Annette Schnee a fost descoperit după 6 luni. Ambele au fost împuşcate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite