Povestea băieţelului pe care Crăciunul îl poate omorî

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru majoritatea copiilor, luna decembrie este o perioadă minunată, când se bucură de împodobirea bradului şi de cadourile primite. Dar pentru un băieţel de şase ani din Marea Britanie şi pentru mama sa, această perioadă este un coşmar.

Theo Lester (6 ani) suferă de o gamă largă de alergii. Băiatul nu se poate apropia de un brad sau nu poate gusta din prăjitura tradiţională de Crăciun a britanicilor, budinca. O singură gură din acest desert va declanşa şocul anafilactic care îi va bloca căile respiratorii, notează „Daily Mail“.

Mama sa, Bree Lester, suferă de aceleaşi alergii. Femeia în vârstă de 37 de ani, care locuieşte în parohia Costessey din Norfolk, Marea Britanie, spune că „totul o ia razna în această perioadă, pentru amândoi. N-am atins niciodată un brad. Mi-ar fi plăcut ca fiul meu să poată experimenta măcar pentru o zi Crăciunul. Un pom de Crăciun este atât de drăguţ, dar din nefericire este ceva de care noi nu ne vom bucura niciodată. Theo şi-a dorit dintotdeauna unul, dar nu se poate“, adaugă Bree.

Nucile, pericol de moarte

Bree Lester a descoperit că are această alergie puternică la acele de brad pe când avea 10 ani, în timp ce decora bradul cu familia ei. A făcut o urticarie puternică, ochii şi nasul îi curgeau şi se lupta pentru fiecare gură de aer. În timp, alergia s-a dezvoltat într-un astm puternic şi în eczeme.

Când s-a născut Theo, Bree Lester şi soţul său l-au testat de alergii şi au descoperit că a moştenit problemele mamei. Printre altele, băieţelul ar putea intra în şoc anafilactic numai dacă ar intra într-o cameră unde cineva sparge nuci.

Theo Lester alergie brad Daily Mail

Micul Theo nu se poate bucura nici de focul în aer liber pentru că atmosfera încărcată de fum îl face să respire greu. „Nu poate mânca budincă sau plăcintă din cauza alergiei la nuci. Înainte să meargă în vizită la prieteni, trebuie să mă asigur că au un brad artificial, nu unul natural“, mărturiseşte mama lui Theo.

Şi căldura îi face rău

Bree şi Theo iau mereu pastile anti-alergice şi se asigură că încălzirea este oprită, deoarece căldura le înrăutăţeşte reacţiile.

Micuţul înţelege de ce nu poate avea un brad adevărat, dar speră ca într-o zi să se vindece şi să se poată bucura de unul. „Mi-aş dori un pom de Crăciun, dar mă face să mă simt rău. Respir greu, strănut şi mă mănâncă pielea“, spune el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite