Pisicile fără blană sunt cele mai prietenoase, spun studiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii au ajuns la concluzia că pisicile care provin din rase cu puţin păr, în frunte cu sphynx-ul, sunt cele mai prietenoase, în timp ce pisicile domestice obişnuite sunt exact opusul lor.

După reputaţie, pisicile sunt nişte animale solitare, care dau sporadic semne de afecţiune dar au întotdeauna nevoie de un motiv să o facă.
Totuşi, această judecată populară este una cât se poate de nedreaptă pentru feline. În timp ce unele sunt nesociabile, ceea ce stă în specificul speciei lor, altele sunt chiar cordiale şi simpatice, informează Telegraph.

Un studiu efectuat în Marea Britanie a clasificat rasele de pisici în funcţie de gradul lor de afecţiune. Rezultatul a fost că pisicile “vagaboande”, provenite din rase mixte şi fără pedigree sunt cele mai capricioase, dând semne slabe de interes pentru interacţiuni cu oamenii, îşi ignoră stăpânul şi se sperie de străini.

Pisicile din rasa Sphynx  sunt atât de prietenoase încât nu se opun atunci când trebuie să li se facă baie şi nici când merg la veterinar. Cercetătorii cred că acestea sunt mai apropiate de oameni tocmai pentru că nu au blană, având nevoie ca protectorii lor să le ţină de cald.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite