Phenianul aşteaptă scuze publice de la doi australieni care au intrat în Coreea de Nord după ce au păcălit autorităţile că îşi reprezintă ţara la o competiţie de golf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi australieni au ajuns pe „lista neagră” a Coreei de Nord, după ce aceştia au reuşit să intre în ţara izolată prefăcându-se că reprezintă Ţara Cangurilor la o competiţie de golf pentru amatori, relatează „Daily Mail Australia”.

Morgan Ruig şi Evan Shay, în vârstă de 28 de ani, se aflau într-o vacanţă în China atunci când au auzit despre turneul de golf şi s-au gândit că este ocazia perfectă de a ajunge într-un loc greu accesibil pentru turişti.

Cu ajutorul unei agenţii de voiaj, cei doi au convins autorităţile nord-coreene că fac parte dintr-o delegaţie trimisă de Australia pentru a participa la competiţie, alături de 83 de jucători amatori de golf din mai multe ţări. 

Cei doi au fost ţinuţi sub supraveghere pe toată durata competiţiei, fără a se putea mişca în voie, însă autorităţile nord-coreene nu s-au prins că cei doi nu sunt jucători de golf nici măcar atunci când au ratat mai multe lovituri la rând, trimiţând mingile în lacul de pe traseu.

Ruig şi Shay au fost conduşi totuşi într-un tur al Phenianului, iar o poză îi arată pe cei doi în faţa statuilor lui Kim Jong-un şi Kim Jong-il din centrul oraşului. 

„Toată lumea ne-a crezut povestea, însă un taximetrist ne-a zis că am adus o ruşine mare asupra familiilor noastre pentru faptul că am jucat execrabil” a declarat Shay. 

„Le-am dat pur şi simplu un email. Nu cred că au o prezenţă importantă pe internet aşa că probabil nu au avut timp să ne verifice” a adăugat bărbatul.

Recent, cei doi au fost anunţaţi de agenţia de voiaj că guvernul nord-coreean le-a cerut să-şi prezinte scuze publice la televiziunea publică pentru „farsă”. Australienii au precizat că nu vor da curs cererii regimului nord-coreean, deoarece „ani întregi de muncă forţată într-o închisoare nord-coreeană nu sună prea atractiv”.

Competiţia a avut loc pe singurul complex de golf din ţară, situat în apropierea capitalei Phenian, care a fost inaugurat în 1987 de către Kim Jong-il, un pasionat al sportului. În una din biografiile sale, Kim-Jong il este creditat cu faptul că a reuşit să înscrie din prima lovitură de 11 ori consecutiv la prima sa tentativă de a jucat golf, stabilind şi un record mondial cu scorul de 38 până la par.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite