Panseul unui congresman din SUA. Avortul trebuie interzis deoarece fetuşii masculi se masturbează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republicanii din SUA susţin că avortul ar trebui interzis încă din a 15-a săptămână de la concepţie
Republicanii din SUA susţin că avortul ar trebui interzis încă din a 15-a săptămână de la concepţie

Republicanul Michael Burgess, care reprezintă statul Texas în Congresul SUA, a declarat că avortul ar trebui interzis chiar de la 15 săptămâni după concepţie deoarece el a observat cum fetuşii de sex masculin se masturbează la acea vârstă.

Comentariile lui Burgess au fost făcute în timpul unei audieri târzii de luni a Comitetului Legislativ al Republicanilor, în care se lua în considerare interzicerea avortului începând cu cea de-a 20-a săptămână după concepţie, notează „Huffington Post“.

„Acesta este un subiect despre care chiar ştiu câte ceva. Nu există nicio îndoială în mintea mea că un făt de 20 de săptămâni poate simţi durerea. De fapt, susţin chiar că perioada după care se interzice avortul este prea lungă. Ar trebui stabilită la 15-16 săptămâni“, declara Burgess, care, înainte de a fi congresman, a fost medic obstetrician.

Urmăriţi o ecografie a unui făt de 15 săptămâni şi veţi observa că au mişcări cu scop. Se ating pe faţă, iar dacă sunt băieţi chiar îşi ţin mâna între picioare. Dacă simt plăcere, de ce ar fi atât de greu de crezut că simt şi durere?“, a adăugat Michael Burgess.

Legea cu privire la avorturi, numită Legea protejării copiilor nenăscuţi împotriva durerii, este programată pentru vot la sfârşitul zilei de marţi.

Congresmanul republican de Arizona, Trent Franks, autorul legii, s-a opus vehement unei excepţii acordate victimelor violului deoarece „o sarcină ca urmare a unui viol este destul de improbabilă“. Membrii Comitetului Legislativ Republican au adăugat, pe tăcute, excepţiile la această lege: victimele violurilor sau ale incestului, conchide „Huffington Post“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite