Panourile solare au băgat spaima într-un orăşel din SUA. Localnicii cred că acestea le „consumă” Soarele şi provoacă cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii din Woodland, un orăşel din Carolina de Nord, sunt vehement împotriva construirii unui parc de panouri solare în apropierea comuntăţii lor, din motive care nu au vreo legătură cu realitatea.

Cetăţenii şi-au exprimat, în Conciliul Locla, temerile şi neîncrederea în legătură cu proiectul de a construi un astfel de parc solar lângă o autostradă din oraş, relatează presa locală.

În timpul întrunirii Consiliului, un localnic, Bobby Mann, a spus că parcul solar ar „suge” toată energia Soarelui şi alte afaceri nu ar mai veni în micul orăşel.

Jane Mann, profesoară de ştiinţe pensionată, a spus că e îngrijorată că panourile vor afecta fotosinteza plantelor din jurul lor, fapt care le va împiedica creşterea.

Ea susţine că, lângă panouri solare, plantele sunt maronii şi moarte pentru că nu primesc suficientă lumină.

Femeia a făcut referire şi la numărul mare de decese cauzate de cancer din zonă, susţinând că nimeni nu poate să îi spună că panourile solare nu cauzează cancer.

Mary Hobs, o bătrână care locuieşte de 50 de ani în localitate, le-a spus consilierilor cum Woodland devine, încet-încet, un oraş fantomă, fără oportunităţi de muncă pentru tineri. Ea a mai menţionat că locuinţa sa este înconjurată de panouri solare, motiv pentru care şi-a pierdut valoarea.

Zona din jurul oraşului Woodland este o alegere populară pentru companiile care vor să instaleze panouri solare pentru că dispune de o substaţie electrică ce permite panourilor să fie legate la reţeaua electrică centrală.

Consiliul local al oraşului a votat a votat împotriva proiectului şi, ulterior, a adoptat un moratoriu împotriva viitoarelor proiecte solare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite