Păcăleli de 1 Aprilie: farse care s-au transformat în tragedii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un american costumat în Bigfoot a murit călcat de maşini în timp ce încerca să-i sperie pe şoferii care treceau pe autostradă
Un american costumat în Bigfoot a murit călcat de maşini în timp ce încerca să-i sperie pe şoferii care treceau pe autostradă

Pe 1 Aprilie, dată cunoscută în popor drept „Ziua Păcălelilor“, nu puţini sunt aceia care ţin la tradiţia de a pregăti, cu această ocazie, farse mai mult sau mai puţin inspirate.

1 Aprilie: păcăleli cu sfârşit tragic

Pentru cei care s-au gândit să întindă coarda şi să depăşească graniţa păcălelilor inocente de 1 Aprilie, e bine de ştiu că nu de puţine ori s-a întâmplat ca în urma unei farse de Ziua Păcălelilor să se ajungă în loc de hohote de râs, la adevărate tragedii.

Una dintre cele mai cunoscute farse de 1 Aprilie încheiate în mod tragic s-a consumat în luna decembrie 2012, când doi prezentatori de la un post de radio australian au sunat la spitalul londonez în care era internată Kate Middleton, soţia prinţului William al Angliei, şi au păcălit o asistentă că stă de vorbă cu Regina Elisabeta şi cu Prinţul Charles. Femeia a căzut în plasă de Ziua Păcălelilor şi le-a oferit realizatorilor de radio informaţii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Două zile mai târziu, copleşită de ruşinea de a fi fost atât de uşor trasă pe sfoară de 1 Aprilie, asistenta şi-a pus capăt zilelor. Emisiunea celor doi animatori australieni a fost suspendată, iar aceştia au apărut la televiziune şi, vizibil afectaţi, şi-au cerut scuze pentru tragedia pe care au provocat-o ca urmare a farsei de 1 Aprilie

Păcăleli de 1 Aprilie: „Mulţumesc pentru farsă”

Mihai Morar, ajuns celebru pentru farsele făcute în emisiunile radio alături de Daniel Buzdugan, crede că o păcăleală se poate transforma într-o tragedie numai în cazul în care autorul ei nu ştie când să se oprească. „În cazul asistentei lui Kate Middleton, dincolo de exagerarea celor care au făcut farsa, cred că a fost vorba şi de o stare psihică mai specială. Eu cred că un om bine mobilat nu recurge la un astfel de gest în urma unei farse. Dar, este adevărat că s-a mers şi puţin cam departe cu farsa respectivă. Noi am încercat întotdeauna să nu depăşim o limită şi chiar am fost surprinşi că în multe cazuri, după ce aflau, oamenii spuneau «mulţumesc pentru farsă». Asta mi se pare extraordinar. Sigur, au fost şi cazuri în care victimele nu au gustat farsele noastre şi ne-au aşteptat la ieşirea din radio, dar fără urmări deosebite”, mărturiseşte Mihai Morar.

Păcăleli de 1 Aprilie: Ţiparul supozitor şi tragica moarte a lui „Bigfoot”

O altă păcăleală de 1 Aprilie încheiată tragic s-a petrecut în vara anului 2010, în China. Victima farsei de Ziua Păcălelilor a fost un bucătar de 59 de ani căruia prietenii, beţi bine, i-au introdus în anus un ţipar de 50 de centimetri, gândindu-se că-şi vor râde de el. Bucătarul a început să se plângă de dureri abdominale şi, după puţin timp, şi-a dat duhul. Medicii au constatat, la autopsie, că ţiparul îi devorase intestinele.

Există, însă, şi cazuri în care farsele hazardate se pot întoarce chiar împotriva celor care le pun la cale. 

În august 2012, Randy Lee Tenley, un american de 44 de ani, şi-a pus în gând să-i sperie pe şoferii care circulau regulamentar pe autostradă şi s-a îmbrăcat într-un costum special de camuflaj care îl făcea să semene cu legendarul „Bigfoot”. Socoteala de acasă nu s-a potrivit, însă, cu cea de pe carosabil şi Tenley a fost lovit în plin de o maşină. Trântit pe asfalt şi greu de observat din cauza costumului pe care îl purta, o a doua maşină a trecut peste el şi l-a omorât pe loc. Prietenii acestuia au declarat că Tenley voia să-i facă pe oamenii din zonă să creadă în existenţa lui „Bigfoot”.

pacaleli de 1 aprilie
pacaleli de 1 aprilie
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite