Extratereştri şi OZN-uri de România: obiecte ce nu pot fi identificate de zeci de ani şi declaraţii ale oamenilor care susţin că au fost răpiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost vizitată, de-a lungul timpului, de mai multe OZN-uri, iar martorii susţin cu convingere că o parte dintre aceste apariţii s-ar fi sfârşit cu răpiri. Sfere luminioase, colorate şi diferite ca mărime duc spre ideea că românii au fost vizitaţi de extratereştrii.

adevarul.ro vă propune o plimbare printr-o lume mai puţin cunoscută, a celor mai neobişnuite poveşti cu OZN-uri, apariţii misterioase şi mărturii ale românilor convinşi de faptul că au fost răpiţi de fiinţe care nu locuiesc pe Pământ.

OZN-uri în Capitală. Cum susţine un angajat de pe Aeroportul Otopeni că a identificat o navă extraterestră

Bucureştiul a fost vizitat, de-a lungul timpului, de mai multe obiecte zburătoare neidentificate, iar cei care au văzut misterioasele apariţii cred că ar fi vorba despre OZN-uri. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN) prezintă o parte dintre cele mai celebre apariţii din Capitală şi imagini cu acestea.

Una dintre cele mai recente „vizite“ făcute în Capitală a fost, potrivit site-ului ASFAN România, în luna iunie a acestui an, atunci când într-o noapte, în jurul orei 22.00, pe cer şi-a făcut apariţia un obiect zburător luminos, urmat de alte trei obiecte asemănătoare. Întreaga întâmplare a fost filmată lângă cimitirul Mărcuţa, în zona Pantelimon, fiind depusă la ASFAN.

Fenomenul OZN la Constanţa. Cea mai interesantă relatare vine de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Era în toamna anului 1988

De la Constanţa vine una dintre cele mai interesante cercetări din domeniu, cu atât mai valoroasă cu cât a fost efectuată în prezenţa unui număr mare de martori cu înaltă calificare.

Asociaţia pentru Studierea Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN), al cărei preşedinte fondator este Ion Hobana, a adunat toate relatările credibile ale unor martori care au experimentat observarea unui OZN pe teritoriul ţării noastre sau chiar dincolo de graniţe.

De la Constanţa vine una dintre cele mai interesante cercetări din domeniu, cu atât mai valoroasă cu cât a fost efectuată în prezenţa unui număr mare de martori cu înaltă calificare. Evenimentul este relatat de Emil Străinu, în cartea sa „Fenomenul OZN şi serviciile secrete“, fiind redat pe site-ul ASFAN.

Uluitoarea aventură SF a unui dobrogean: „Am fost răpit de extratereştri“

Un caz extrem de bizar îl constituie experienţa unui dobrogean, artist plastic, care a trecut prin câteva întâlniri cu entităţi supranaturale ce l-au marcat definitiv.

Dan Farcaş este preşedintele Asociaţiei pentru Studierea Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN), al cărei preşedinte fondator este Ion Hobana. Doctor în Matematici şi informatician, Farcaş a documentat personal cazul, pe care l-a relatat în exclusivitate pentru Adevărul Constanţa.

„În presa dedicată paranormalului au fost publicate şi câteva posibile răpiri din România. Cunosc un mic număr de cazuri pe care le-am examinat personal. Cel mai interesant este cel al lui S. C., cu care întâmplător chiar mă înrudesc prin alianţă; îl rezum mai jos pe baza discuţiilor avute cu el.

Bărăganul, vizitat de un OZN. Povestea apariţiei misterioase din 23 august 1984 de la baza militară Alexeni

Locuitorii din Bărăgan nu vor uita prea uşor ziua de 23 august 1984. A fost una deosebită. După parada militară care avusese loc la Bucureşti, toate aeronvalele se întorseseră la baza militară Alexeni, din judeţul Ialomiţa, nu departe de Urziceni. Spre seară, un obiect necunoscut a fost reperat în aer de staţia radar de la Otopeni.

Un martor ocular al evenimentului a povestit Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate ce s-a întâmplat în seara de 23 august 1984 la Alexeni. Emil Străinu, azi general, care lucra atunci la comandă complexului de radiolocaţie, a descris ulterior într-o carte, în calitate de martor ocular, ce a trăit pe 23 august 1984.

Iată mărturia sa ce a fost consemnată de Asfan România. “Era ziua naţională şi se aniversau şi 40 de ani de la evenimentele prin care România s-a alăturat aliaţilor şi a întors armele împotrivă Germaniei hitleriste. Aeronavele: MIG, IAR, AN etc. care participaseră la paradă militară de la Bucureşti reveniseră şi aterizaseră la bază militară Alexeni  şi unele fuseseră deja husate.

Prima aterizare expertizată a unui OZN în România. Cazul „Valea Plopului“ i-a schimbat viaţa profesorului Călin Turcu

O apariţie bizară a unui obiect strălucitor, în septembrie 1972, în apropierea satului prahovean Valea Plopului, care a lăsat urme într-un lan de porumb, a reprezentat, pentru cercurile de specialitate, prima aterizare a unui OZN, atestată şi expertizată cât de cât ştiinţific, în România. Episodul i-a schimbat viaţa profesorul Călin Turcu, unul din cei mai prolifici cercetători ai fenomenului OZN din ţara noastră.

Ploieştean la origini, profesorul Călin Turcu (1942-2006) a predat şi trăit aproape întreaga viaţă în oraşul prahovean Vălenii de Munte. Este fondatorul Grupului RUFOR (Romanian UFO Researchers) care a publicat, între 1979-1986, o revistă cu un circuit redus, care a avut 27 de numere.

Extrem de pasionat, în lipsa fondurilor necesare pentru tipărirea revistei, bătea articolele la maşina de scris, apoi le multiplica prin copiere. A publicat şi numeroase cărţi şi articole în reviste de specialitate şi a susţinut peste 100 de prelegeri pe tema ufologiei în România.

Obiectul „extraterestru“ de la Aiud: enigma piesei de aluminiu ce nu poate fi identificată de 40 de ani

Un obiect descoperit în anul 1973, de câţiva muncitori care lucrau la o balastieră pe malul Mureşului, lângă Aiud, nu a putut fi identificat timp de 40 de ani. Din acest motiv, unii susţin că este de origine extraterestră.

Muncitorii au scos din pământ, de la peste 10 metri adâncime, trei corpuri, dintre care două erau asemănătoare, iar unul diferit. Chemat la faţa locului, un specialist a identificat două corpuri ca fiind fosile, iar al treilea ceva ce semăna cu un topor din metal. Obiectele au fost duse la Cluj-Napoca pentru a fi analizate amănunţit. Specialiştii din Cluj au identificat două fragmente de os din scheletul unui mastodont, dar nu au putut identifica ce reprezintă a treia piesă în greutate de aproximativ 2 kilograme.
 
„Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de
diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice.

OZN-uri şi pictograme în mai multe zone din judeţul Arad

De-a lungul vremii în judeţul Arad au fost fotografiate, filmate sau văzute diferite obiecte zburătoare neidentificate (OZN). Ultima apariţie a fost observată în anul 2012.

De exemplu, în anul 2012, un un locuitor din Arad a filmat pe cer un obiect zburator neidentificat. Acesta a postat imaginile pe YouTube şi după doar câteva zile, au adunat aproape 3.000 de vizualizări şi 40 de comentarii, majoritatea în limba engleză.

„Am ieşit să îmi plimb câinele pe la ora 17:20. Am observat pe cer, după ce am urmărit două avioane comerciale trecând deasupra mea, un obiect sferic alb mat. Cum camera de filmat o port la mine tot timpul am început să filmez. Am filmat în jur de 30 minute, cu mai multe opriri. După vreo 5 minute de filmare, am rămas fără baterie la cameră, fiind nevoit să fug acasă să alimentez camera de la încărcător, sperând că am să îl mai filmez şi de pe balcon. Lucru care s-a şi întâmplat”, a povestit bărbatul la vremea respectivă.

FOTO VIDEO Comuna Năneşti din Vrancea, pe harta planetară a fenomenelor neelucidate

Cazul din 30 iunie 2001, când sătenii au observat minute în şir un obiect despre care au spus că este un OZN a rămas şi astăzi în atenţia Asociaţiei pentru Studiu Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate.

Acum 12 ani în urmă, pe raza comunei Năneşti, din judeţul Vrancea – localitate situată la o distanţă de peste 30 km faţă de Focşani, în seara zilei de 30 iunie, a avut loc un fenomen ce a rămas până azi în amintirea majorităţii localnicilor, martori indiscutabili  ai acestuia, în număr masiv.

Explicaţia observării fenomenului în masă, ţine de faptul că localnicii participau la o nuntă, care abia începuse, fapt ce coincide cu oprirea curentului electric şi afectarea evenimentului în mod direct. 

VIDEO Straniile întâmplări cu OZN-uri i-au adus Pădurii Hoia-Baciu denumirea de „Triunghiul românesc al Bermudelor“

Un documentar despre ciudatele fenomene petrecute în Pădurea Hoia-Baciu din apropiere de Cluj-Napoca a fost vizionat până acum de peste 400.000 de ori pe youtube. Ciudăţeniile nu au rămas fără ecou peste hotare, iar o revistă americană a inclus, anul trecut, zona cu pricina într-un top al celor mai înfricoşătoare păduri din lume.

Primul eveniment major a fost semnalat în data de 18 august 1968, când pe cer, deasupra Pădurii Baciu, a apărut un OZN. Imaginile cu straniul obiect, precum şi o serie de rapoarte au fost prezentate institutelor de cercetare din Europa şi SUA. Nimeni nu a reuşit însă să dea o explicaţie cu privire la producerea fenomenului.
Un an mai târziu, biologul Sift a surprins un alt obiect asemănător survolând zona.

A doua zi, în pădure, a descoperit o urmă circulară cu un diametru de aproape 5 metri, unde iarba se uscase. „De altfel, acea urmă a fost vizibilă mulţi ani, până prin 2009", spune prof. univ. dr. Adrian Pătruţ, preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie.  florina pop

VIDEO Un OZN  a „supravegheat” zborul de noapte a trei elicoptere de la Boboc. Relatarea unuia dintre martori

Aflaţi în zbor de antrenament, nouă militari de la Baza Aeriană Boboc, aflaţi la bordul a trei elicoptere, au trăit în 1992 o experienţă demnă de filmele SF. Ei au fost urmăriţi de un OZN preţ de câteva zeci de secunde. Autorităţile au cerut atunci discreţie maximă iar primul care a rupt tăcerea este comandorul în rezervă Marcel Smoleanu, vicepreşedinte A.R.P.I.A., filiala Buzău.

Povestea începe într-o noapte de noiembrie a anului 1992, când trei elicoptere plecau într-un zbor de noapte spre Mizil, via Urziceni. Vremea era ideală pentru zbor, cu un cer neobişnuit de senin, după cum îşi aminteşte comandorul Marcel Smoleanu.

„Era o misiune uşoară de antrenament. În fiecare aparat era un pilot, un secund şi un tehnic de bord. Am plecat în jurul orei 22.00 şi urma să ne întorceam în jurul orei 24.00. Era un zbor aşa de plăcut, încât nici nu vorbeam între noi, fiecare era dus cu gândurile lui. Găsisem prin staţie un post de radio şi ascultam în surdină o muzică liniştită”, îşi aminteşte pilotul de vânătoare.

VIDEO Apariţii inexplicabile care i-au îngrozit pe băcăuani. Lumini portocalii care aleargă pe cer sau bubuituri care au cutremurat pământul

De mai mulţi ani locuitorii judeţului Bacău asistă la tot felul de fenomene care mai de care mai ciudate. Ultimul a avut loc luni, 12 august, când o ploaie de stele a brăzdat cerul deasupra localităţii Luncani.
Deşi cercetătorii au anunţat din timp fenomenul astral, persidele, localnicii afirmă că spectacolul stelelor căzătoare a fost atât de grandios încât aproape i-a îngrozit.

Fenomenul astral a avut loc la doi ani de la o altă apariţie ciudată, în aceeaşi localitate băcăuană. Este vorba despre o lumină care “alerga” pe cer cu o viteză uluitoare. Minunea a apărut deasupra caselor sătenilor din Luncani de două ori în vara anului 2011. Ei povestesc cum în acea vară, un glob mare, portocaliu, străbatea cerul la orele serii, cu mişcări ameţitoare şi haotice şi le inundă locuinţele cu lumină.

Cele mai în vârstă femei din Luncani sunt convinse că în satul lor se petrece ceva ciudat. Dacă unele dintre ele povestesc că de vină ar fi zecile de soldaţi nemţi ucişi în cel de-al Doilea Război Mondial, altele zic despre mulţi mineri morţi în minele de cărbuni din zonă. Indiferent de poveştile sau legendele care circulă, bătrânele satului sunt convinse că acele locuri sunt necurate şi bântuite de tot felul de arătări.

La acest material ai participat Cristina Răduţă, Olimpia Filip, Iulian Bunilă, Florina Pop, Borcea Ştefan, Untaru Claudia, Dorin Timonea, Dana Mihai, Ionela Stănilă, Sănziana Ionescu.

Pe aceeaşi temă:

Prima aterizare expertizată a unui OZN în România. Cazul „Valea Plopului“ i-a schimbat viaţa profesorului Călin Turcu

Uluitoarea aventură SF a unui dobrogean: „Am fost răpit de extratereştri“

VIDEO Apariţii inexplicabile care i-au îngrozit pe băcăuani. Lumini portocalii care aleargă pe cer sau bubuituri care au cutremurat pământul

Americanii confirmă că ştiau de OZN-uri şi locul lor de „naştere“ a fost Area 51, iar unul dintre ele a survolat şi România

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite