Oraşul în care a fost interzisă apa la sticle de plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa nu mai poate fi vândută la sticle mici de plastic într-un oraş din SUA FOTO Shutterstock
Apa nu mai poate fi vândută la sticle mici de plastic într-un oraş din SUA FOTO Shutterstock

Autorităţile oraşului Concord, Massachusetts, au interzis vânzarea apei plate la sticlă de plastic începând cu 1 ianuarie 2013. Cei care ignoră noua lege riscă să fie amendaţi.

Legea intrată în vigoare din prima zi a noului an interzice comercializarea apei plate îmbuteliate în sticle de plastic cu o capacitate mai mică de un litru, potrivit BBC. Băuturile răcoritoare şi apa minerală carbogazoasă pot fi vândute în contunuare la sticle de o jumătate de litru, ca şi până acum, se precizează în bizara lege a orăşelului american Concord.

Autorităţile au decis să recurgă la această măsură din două motive: pentru a încuraja consumul de apă de la robinet şi pentru a reduce numărul de sticle de plastic ce poluează mediul înconjurător. Comercianţii care decid să vândă în continuare apă la sticle de plastic mai mici de un litru riscă o amendă de 25 de dolari la a doua abatere şi de 50 de dolari la următoarea. La prima abatere, vor fi sancţionaţi doar cu un avertisment. Unii dintre locuitorii din Concord spun că măsura este inutilă şi au motivat că pot oricând să cumpere sticlele de apă din localităţile învecinate, unde nu este interzisă comercializarea lor.

Orăşelul american nu este singurul care a introdus o asemenea lege. În 2009, autorităţile oraşului australian Bundanoon au interzis total vânzarea de apă îmbuteliată, indiferent de tipul de recipient. De asemenea, peste 90 de universităţi din SUA au luat o măsură similară. Reprezentanţii organizaţiilor pentru protecţia mediului au calculat că americani consumă anual în jur de 50 de miliarde de sticle mici de apă, iar multe dintre acestea ajung să polueze mediul înconjurător.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite