Opt lucruri pe care nu le ştiai până săptămâna trecută

Opt lucruri pe
care nu le ştiai până săptămâna trecută

Toaletele dublu, un element „natural” pentru stadioanele din Rusia, dar care a produs uimirea în rândul ziariştilor occidentali care au vizitat cetatea olimpică Soci. FOTO: AP

Informaţiile bizare apărute săptămâna trecută pe mapamond par fie să aducă în atenţia cititorilor noutăţi care tind să surprindă pe cei interesaţi de ceea ce ultimele „descoperiri”.

Zi după zi aflăm lucruri noi care fie a ne surprind prin faptul că mult timp nu au fost ştiute, fie reprezintă informaţii a căror bază este legată de evenimentele recente.

BBC propune publicului, şi în această săptămână, o serie de ştiri care aduc un plus de „cunoaştere”:

1.Toaletele duble, precum tipul celor văzute de jurnaliştii occidentali la Soci, sunt des întâlnite mai ales în stadioanele de fotbal din Rusia.

2.Cuburile de zahăr bine umezite, ulterior introduse în ciment, pot duce la o întârziere a închegării betonului.  

3.Celei mai vechi forme de cancer îi putem găsi originea în urmă cu 11.000 de ani, aceasta fiind înregistrată la un câine husky.

4.Toate formele de pedeapsă corporală au fost scoase în afara legii în Suedia, încă din anul 1979.

5.Media vârstei agricultorilor din Japonia este de 70 de ani.

6.În lupta de la Galliopoli au murit mai mulţi francezi decât australieni.

7.Forţele Aeriene Britanice au decis menţinerea stocurilor de viagra.

8.Există cel puţin trei moduri de a pronunţa cuvântul Hyundai, diferenţele fiind clare în puncte geografice precum Coreea de Sud, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: