VIDEO O companie chineză a construit un autobuz care circulă peste maşinile din trafic

VIDEO O
companie chineză a construit un autobuz care circulă peste maşinile din trafic

Confruntaţi cu problema traficului infernal din marile metropole chineze, care în multe cazuri încurcă semnificativ transportul în comun, inginerii companiei Jinchuang Corp au venit cu o soluţie inedită pentru eficientizarea transportului public: un autobuz care poate trece deasupra traficului.

Denumit Autobuz Elevat pentru Tranzit (TEB), vehiculul se deplasează pe şine speciale iar toată partea din mijloc este suspendată pentru a putea trece peste maşinile parcate sau prinse în ambuteiaje. 
 
Conceptul vehiculului a fost propus la o expoziţie internaţională de tehnologie desfăşurată la Beijing, în luna mai, iar Jinchuang a estimat că proiectarea autobuzului ar dura aproximativ un an. 
 
Săptămâna aceasta, noul autobuz a avut parte de primul drive test, pe o porţiune de 300 de metri în oraşul Qinhuangdao, din provincia Hebei, trecând cu brio deasupra mai multor automobile parcate. 
 
TEB-ul beneficiază şi de faptul că este lat, având aproximativ 8 metri în lăţime, fiind proiectat pentru a putea transporta 300 de persoane simultan; vehiculul va fi dotat cu monitoare şi hărţi interactive în interior. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările