O pacientă a fost incendiată de la flatulenţa „scăpată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 30 de ani a luat foc pe masa de operaţie, în timpul unei intervenţii chirurgicale cu laser la Spitalul Universitar din Tokyo. Cauza nefericitului incident s-a dovedit a fi flatulenţa necontrolată a pacientei, care a luat foc sub acţiunea laserului chirurgical, provocându-i arsuri pe o mare parte din corp.

Pacienta anonimă era supusă unei operaţii cu laser pe colul uterin, în momentul în care au avut loc scurgerile de gazele intestinale care au provocat incendiul. Deşi incidentul a avut loc în luna aprilie, evenimentele au fost relatate doar după ce o echipă de experţi a investigat cazul, ajungând la concluzia că flăcările au fost cauzate de flatulenţa pacientei.

„Când gazele intestinale ale pacientei au fost eliberate în sala de operaţie, acestea au fost aprinse de iradiaţia laserului, iar arderea s-a răspândit, ajungând în cele din urmă la cearşaful chirurgical şi provocând flăcările“, s-a arătat în raportul experţilor. 

Din nefericire, femeia a fost lăsată să ţipe în agonie după ce a suferit arsuri pe o mare parte din corp, inclusiv pe talie şi picioare. Comunicatul lansat de spital precizează că în sala de operaţie nu existau materiale imflamabile în timpul intervenţiei şi că echipamentul funcţiona normal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite