O adolescentă care suferă de o boală rară are 70% din suprafaţa corpului acoperită de aluniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciera Swaringen, în vârstă de 19 ani, s-a născut cu aluniţe care îi acoperă aproape toată suprafaţa corpului. Fata a fost diagnosticată cu o boală rară, numită „Nevus Melanocitic congenital uriaş”, care afectează doar 500.000 de persoane.

Ciera a fost victima răutăţilor colegilor ei de la şcoală, care au insultat-o verbal de când era copil. Adolescenta a învăţat de-a lungul timpului să privească pozitiv aspectul pielii sale şi să se bucure că este atât de diferită. Aceasta mărturiseşte că băieţii sunt cei care comentează cel mai des şi cel mai răutăcios vis a vis de aluniţele ei şi îi spun lucruri precum „arăţi de parcă ai fi murdară, ar trebui să te speli”, informează „Daily Mail”.

image

Ciera, care tocmai a absolvit liceul, a devenit suficient de matură încât să-şi accepte aluniţele şi să nu o mai lase să-i afecteze încrederea şi stima de sine. 

„În timp am învăţat să lupt împotriva comentariilor negative la adresa mea şi să-mi amintesc că cei mai mulţi oameni se holbează la mine şi îmi spun lucruri rătăcioase pentru că nu sunt obişnuiţi să vadă pe cineva care arată aşa”. 

Medicii i-au spus adolescentei că aluniţele ei nu pot fi îndepărtate întrucât sunt prea multe şi continuă să se înmulţească. De asemenea, boala Ciarei o face mult mai predispusă la cancer de piele, astfel că fata trebuie să utilizeze tot timpul cremă cu protecţie solară. 

image

De curând, Ciera a participat la o cercetare despre această afecţiune, experienţă care a condus-o către Asociaţia „Nevus Outreach”, astfel că a devenit membru al unei comunităţi care suferă de aceeaşi boală rară. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite