Nu doar pisicile au 9 vieţi. Povestea câinelui care s-a dezgropat singur după ce stăpânii i-au făcut injecţia letală şi l-au îngropat în pădure

Nu doar pisicile au 9 vieţi. Povestea câinelui care s-a dezgropat singur după ce stăpânii i-au făcut injecţia letală şi l-au îngropat în pădure

FOTO Yahoo News

Un câine care fusese îngropat într-o pădure din nordul Rusiei după ce stăpânii lui i-au făcut injecţia letală, a reuşit să supravieţuiască miraculos după ce s-a dezgropat singur şi a mers să caute ajutor.

Kiryusha, un ciobanesc german de şapte ani, a ieşit din mormântul din pădure în care l-au pus stăpânii, după care s-a târât spre cel mai apropiat drum. Olga Lystseva, de 39 de ani, a trecut cu maşina pe lângă câinele care abia mergea prin ploaie, la marginea unei autostrăzi din nordul Rusiei, dar şi-a continuat drumul. Femeia, însă, nu şi-a putut lua gândul de la patrupedul care părea în suferinţă şi s-a întors după mai mulţi kilometri, scrie Yahoo News.
 
Femeia a găsit câinele ud şi epuizat pe marginea drumului. Olga a luat-o pe Kiryusha în maşină, i-a de mâncare, iar când a ajuns în oraşul Ukhta, l-a predat unui serviciu de salvare a animalelor abandonate numit Kind City. Voluntarii au făcut investigaţii şi în scurt timp i-au descoperit pe stăpâni în oraşul Yemva, aceştia explicând că au decis să eutanasieze câinele pentru că nu era sănătos.
 
Cuplul a recunoscut că i-a injectat un medicament letal, apoi l-au îngropat departe de casă, aproape de autostrada Ukhta-Syktyvkar.
 
După ce i s-au făcut mai multe de teste, un veterinar a constatat că animalul nu numai că nu avea probleme medicale, ba chiar era sănătos. Confruntaţi cu aceste informaţii, stăpânii au recunoscut că a fost „o greşeală” şi şi-au cerut scuze.
 
Ekaterina Nimak, de la sKind City, a spus: „Datorită Olgăi, Kiryusha a început o viaţă nouă. Este un câine foarte calm, merge cu lesă, nu latră şi este prietenos cu oamenii”.
 
După ce un post local de televiziune i-a prezentat povestea, Kiryusha a fost adoptată.
 
FOTO Yahoo News

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările