Nouă lucruri pe care nu le ştiai până săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Descoperirile” realizate de jurnaliştii occidentali nu lipsesc nici în această nouă săptămâna, o parte din ştirile prezentate fiind, în mare măsură, bizare.

BBC nu a reunit şi în aceasta săptămână ştiri considerate a aduce lucruri cu adevărat noi, informaţii neprezentate de ziare sau studii expuse în premieră de publicaţiile ştiinţifice.  

1.Numele complet al chefului Clarissa Dickson Wright a fost Clarissa Theresa Philomena Aileen Mary Josephine Agnes Elsie Trilby Louise Esmerlada Dickson Wright.

2.Ceara din urechi poate reprezenta în anumite momente un indicator bun pentru nivelul poluării din atmosferă.

3.Canini narvalului – mamifer cetaceu asemănător cu delfinul, lung de 5-6 metri -  sunt foarte sensibili.

4.Propietarul „Evening Standard”, Evgheni Lebedev păstrează o colecţie de 500 de uleiuri parfumate în biroul său.

5.Familiile de corbi care găzduiesc în mod involuntar un pui de cuc în cuibul rău tind să aibă o rată mult mai bună de supravieţuire a propriilor pui.

6.În 1982, Guinness a fost la un pas de a fi relansată sub un alt brand, ca bere englezească produsă în vestul Londrei.

7.Studiile au arătat până de curând că nasul oamenilor poate distinge aproximativ 10.000 de mirosuri, dar este greşit. Numărul mirosurilor poate fi de aproximativ un trilion, potrivit Smithsonian.

8.Vicarii şi preoţii sunt persoanele cu cel mai ridicat grad al satisfacţiei dintre persoanele aflate în câmpul muncii din Marea Britanie.

9.Până de curând în Marea Britanie trebuiau anunţate autorităţile dacă era reperate veveriţe gri pe suprafaţa unei proprietăţii personale, în caz contrar, proprietarii fiind pasibili de posibile amenzi.  

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite