Momente surprinzătoare din istoria şedinţelor Adunării Generale a ONU. George Bush, Ahmadinejad sau Hugo Chavez sunt printre protagonişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sesiunea principală a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite a început astăzi la New York, unde vor fi discutate probleme de interes mondial. Cu toate că la asemenea evenimente sunt vizate chestiuni foarte serioase, momentele amuzante sau declaraţiile frapante nu au lipsit, de-a lungul timpului.

120 de şefi de stat şi de guvern participă la dezbaterile care vor include temele cele mai importante ale momentului.  Astfel, Adunarea Generală a ONU va lua în discuţie teme precum: ameninţarea reprezentată de gruparea teroristă Statul Islamic, epidemia de Ebola din Africa şi situaţia din Ucraina.

De-a lungul timpului, în cadrul acestui tip de şedinţe, diferiţi lideri de stat sau oameni cu funcţii importante au fost principalii protagonişti ai unor momente tensionate sau uneori amuzante. Un astfel de exemplu este un discurs ţinut de fostul lider al Libiei Muammar Gaddafi care în mod normal trebuie sa fie de 15 minute, însă dictatorul ţării africane a vorbit neîntrerupt 96 de minute.

Un al doilea moment care a adus zâmbetul pe buzele jurnaliştilor s-a petrecut în 2005. George W. Bush se ridică grăbit de pe scaun şi îi dă un bilet Condoleezza Rice, secretarul american de Stat. Un fotograf a putut surprinde într-o captură foto conţinutul mesajului unde Bush o anunţa pe Rice că merge la baie.

Un fost lider de stat sud-american, Hugo Chavez, a fost cel care uimit asistenţa din sala într-o şedinţă din 2006 când a mers să vorbească şi a zis că în acea zona miroase a „sulf”, deoarece înainte ţinuse un speech George W. Bush. Prin mare, socialistul din Venezuela sugera că preşedintele american ar fi un fel de „diavol”.

  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite