Moda morţilor invitaţi la propriul parastas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miriam Burbank şi-a petrecut ultima zi printre cei
vii cu paharul de bere în faţă FOTO: ABC News
Miriam Burbank şi-a petrecut ultima zi printre cei vii cu paharul de bere în faţă FOTO: ABC News

Sicriele au început să devină opţionale la înmormântări. Priveghiul la care defunctul stă la masă cu familia şi prietenii, cu un pahar de băutură în faţă sau cu o ţigară între degete, este din ce în ce mai apreciat în SUA şi Puerto Rico.

Miriam Burbank, o doamnă din New Orleans, SUA, care şi-a încheiat socotelile cu viaţa, a făcut senzaţie în ziua înmormântării. Prietenii au avut ocazia să o vadă pe femeia care a murit în iunie, la 53 de ani, stând la masă ca în zilele ei bune, cu un pahar din berea preferată în faţă şi o ţigară între degete.

Fiicele îndurerate au fost cele care au cerut firmei de servicii funerare să facă totul pentru ca mama lor să-şi facă ieşirea din „scenă“ aşa cum şi-a trăit viaţa: într-o continuă petrecere.

Este cea de-a doua înmormântare de acest fel care a avut loc în SUA, de la începutul acestui an.

parastas

Lionel Batist FOTO: ABC News

Locuitorii din New Orleans au prins gustul acestor petreceri de adio în 2012, când Lionel Batist, un interpret de jazz, şi-a exprimat dorinţa, pe patul de moarte, ca oamenii să nu se uite în jos la el, în timp ce stă în coşciug. Drept urmare, defunctul Lionel şi-a primit invitaţii în picioare, ţeapăn şi demn, sprijinit bine în baston şi fixat de un stâlp de iluminat.

parastas

Mortul îmbrăcat în rapper, Angel Pantoja Medina FOTO: ABC News

Mortul care ar fi dat tonul acestui obicei bizar se pare că ar fi portoricanul Angel Pantoja Medina, un tânăr împuşcat în 2008, devenit celebru după ce a fost atârnat într-un piron la propriul parastas.

A urmat, în acelaşi an, înmormântarea milionarei Mickey Easterling, care a părut că se distrează printre cei vii la fel cum o făcea la petrecerile şi evenimentele caritabile pe care le organizase toată viaţa, cu un pahar de şampanie în mână.

parastas

Însă vedeta morţilor vii este boxeurul profesionsit Christopher Rivera Amora. Sportivul portorican, ucis anul acesta într-un schimb de focuri, a fost echipat pentru un ultim meci în ring, un omagiu adus de familie şi de prieteni.

parastas
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite