VIDEO Misterul „monstrului marin“ din Noua Zeelandă a fost elucidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru mulţi oameni, aceste animale misterioase reprezintă o dovadă a existenţei dinozaurilor
Pentru mulţi oameni, aceste animale misterioase reprezintă o dovadă a existenţei dinozaurilor

Creatura ciudată care a fost găsită săptămâna trecută pe plaja Bay of Plenty din Noua  Zeelenadă a alimentat speculaţiile cu privire la existenţa unor monştri marini şi dinozauri. Animalul aflat în stare de putrefacţie a fost descoperit după o furtună, de câţiva oameni care se plimbau pe plajă.

Ei au fost uimiţi de creatura de nouă metri lungime, cu dinţi mari şi înotătoare nedezvoltate. La scurt timp, pe Youtube a fost postat un fimuleţ cu animalul, iar internauţii nu au întârziat să-şi dea cu părerea cu privire la identitatea animalului.

Un biolog marin susţine că rămăşiţele aparţin unei balene ucigaşe, datorită înotătoarei speciale, informează „Discovery News“.  Misterul a fost elucidat abia după ce s-au emis tot felul de ipoteze, conform cărora animalul ar fi unul preistoric sau un monstru marin.  Nu este pentru prima dată când scheletul unui animal a fost confundat cu un monstru. Noua Zeelandă, Canada şi Florida sunt locurile unde astfel de „monştri marini“ apar în mod frecvent.

Ştiinţa monştrilor marini

De-a lungul secolelor trecute, numeroase resturi din corpurile unor animale de mari dimensiuni au fost descoperite pe plajele din întreaga lume. De cele mai multe ori, carcasele scheletice sunt atât de descompuse, încât devin foarte greu de identificat. Pentru mulţi, aceste creaturi uriaşe, ce nu se aseamănă cu niciun animal cunoscut, reprezintă dovezi clare ce atestă existenţa dinozaurilor.

În 1896, valurile uriaşe au adus pe plajă rămăţiţele unui corp masiv pe plaja Saint Augustine din Florida.  Creatura descoperită avea o dimensiune de aproximativ doi metri, iar un specialist în ştiinţele naturii a constat că rămăşiţele aparţin unei caracatiţe uriaşe.

 În 2004, o echipă de biologi condusă de Sidney Pierce a examinat toate rămăsiţele disponibile şi au ajuns la concluzia că specimenele ciudate aparţineau diverselor specii de balene mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite