Misterul din Siberia: două noi cratere gigantice au fost descoperite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din ultimele cratere descoperite în Siberia. FOTO: Siberian Times
Unul din ultimele cratere descoperite în Siberia. FOTO: Siberian Times

Nordul Siberiei este locul unde apariţia misterioaselor cratere din ultimul timp atrage tot mai mult atenţia lumii întregii şi îngrijorează specialiştii care nu pot oferi încă o explicaţie clară. Astfel, au fost descoperite două noi cratere această regiune din Federaţia Rusă.

În timp ce majoritatea mass-mediei este preocupată de avioanele care se prăbuşesc tot mai des, conflictele armate sau probleme economice, în nordul Siberiei, un teren acoperit aproape mereu cu zăpadă, sunt găsite tot mai multe cratere misterioase.

Cu toate că au fost avansate numeroase ipoteze în ceea ce priveşte apariţia craterelor, nimeni nu ştie să ofere răspunsul exact.

Întrebările încep să se înmulţească. Ultimele două cratere apărute în Siberia nu sunt la fel de mari precum primul, care de la descoperirea sa, pare a se fi lărgit. Totodată, una din imensele gropi, este aproape de primul, în districtul Taz, şi are un diametru de 14 metri. Celălalt, are un diametru de 4 metri şi o adâncime apreciată undeva între 60 şi 100 de metri, fiind localizat în apropierea satului Nosok din regiunea Krasnoyarsk.

Fenomenul i-a îngrijorat şi pe unii politicieni din Rusia care au mers să vadă misterioasele cratere, primul reprezentant al regimului deplasat fiind Mihail Lapsui, parlamentar al regiunii cu probleme.

Relatările localnicilor sunt contradictorii, după susţin jurnaliştii cotidianului Washington Post. O parte din ruşii care locuiesc în apropierea craterelor susţin că pe 27 septembrie 2013 din acel loc a ieşit fum, apoi „fenomen luminos” s-a produs. Pe de altă parte, alţii susţin că un corp ceresc a căzut în locul unde a apărut primul crater.

„Fără îndoială, este necesar să studiem toate formaţiunile”, a declarat şefa Insitutului de Studiu al Criosferei, Marina Leibman, pentru URA.RU. „Este important să putem prezice apariţia lor”, a adăugat aceasta.

Zonele sunt recunoscute pentru depozitele de gaze naturale din Rusia, ia urmă cu 10.000 de ani erau acoperite de ape.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite