Metodă inedită: Alcoolicii din Amsterdam sunt recompensaţi cu bere pentru a participa la salubrizarea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane alcoolice din Amsterdam sunt recompensate cu bere după ce muncesc aproximativ şase ore pe zi pentru salubrizarea oraşului, informează BBC.

Iniţiativa aparţine companiei private Rainbow, iar proiectul de faţă este finanţat parţial cu bani de la guvernul olandez.

Organizatorii afirmă că din punctul lor de vedere şi celelalte ţări ar trebui să abandoneze corectitudinea politica de modă veche şi să adopte aceleaşi măsuri.

Rene, un bărbat în vârstă de 52 de ani, este dependent de alcool de aproape 30 de ani. „Am patru copii şi trei foste soţii. Alcoolul le-a terminat pe toate. Nu-mi văd copiii, ei nu mă văd pe mine, nici nu ştiu dacă sunt în viaţă. De circa 30 de ani, alcoolul este mereu lângă mine, la vremurile bune sau mai puţin bune", spune Rene.

Acesta este doar unul dintre cei 20 de alcoolici care au acceptat să adere la iniţiativa grupului Rainbow, o companie privată care îşi propune să ajute persoanele fără adăpost sau cele care sunt alcoolice.

„Este destul de dificil să îi facem pe aceşti oameni să renunţe complet la viciul lor. Am încercat orice altceva. Acesta este singurul lucru care funcţionează. Poate nu reuşim să-i facem mai buni, dar le dăm ocazia să ofere şi ei ceva în schimb societăţii", apreciază Janet van de Noord, preşedinta organizaţiei.

Grupul nu a dorit să precizeze suma pe care guvernul olandez o acordă unui asemenea proiect, dar a susţinut că abordarea lor este una cel puţin eficientă.

„Dacă oamenii sunt arestaţi, societatea va plăti şi mai mulţi bani ca să se ocupe de aceşti oameni. Aşadar, ceea ce facem noi este un lucru bun. Nu văd de ce alte ţări nu ar adopta o măsură asemănătoare", mai spune Janet van de Noord.

În timpul celor douăsprezece luni de când funcţionează acest proiect, poliţia locală a primit mai puţine sesizări cu privire la tâlhărie. De asemenea, locuitorii pe care reporterul BBC i-a intervievat se declară fericiţi că autorităţile sprijină o asemenea abordare neconvenţională.

Organizaţia Rainbow este optimistă cu privire la succesul ei şi consideră că în viitor va putea atrage şi mai multe fonduri pentru a-i ajuta pe cei în nevoie. Alte oraşe din Olanda iau acum în considerare introducerea unor sisteme similare.


Citeşte şi:

Remedii naturale contra mahmurelii

Atunci când te lupţi cu nesuferita mahmureală, toată lumea îţi recomandă să bei o cafea tare. Nu e chiar ceea ce-ţi trebuie,  deoarece cafeaua deshidratează. Iată câteva leacuri antimahmureală care într-adevăr funcţionează!

Cui pe cui nu se scoate. Mahmureala trece cu răbdare

Durerea cruntă de cap şi greaţa care pare să nu aibă vreun sfârşit au drept cauză prea multă băutură. Revelionul şi petrecerile de după te-au pricopsit cu o mahmureală de toată frumuseţea. Este foarte important să înţelegem cum funcţionează mahmureala pentru a reuşi să-i ameliorăm, cât de cât, efectele.

Mituri despre consumul de alcool, demontate în mod ştiinţific

Cercetători de la Universitatea din California au încercat să spulbere, în cadrul mai multor experimente, diverse credinţe populare legate de consumul de alcool.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite