Măgarii-ambulanţă cu centuri de siguranţă: cum vor fi transportate gravidele la spital în Afganistan şi Etiopia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociaţie de caritate din Marea Britanie se ocupă de „echiparea‟ măgarilor din Afganistan şi Etiopia, folosiţi pentru transportarea femeilor aflate în pragul naşterii, cu centuri de siguranţă.

În ţările din Lumea a treia, măgarii sunt folosiţi adesea pentru transportarea femeilor însărcinate spre spital, mulţi dintre oameni fiind prea săraci să îşi permită o maşină. Potrivit „Daily Mirror‟, şaua creată de fundaţia de caritate SaddleAid din comitatul Walles, Marea Britanie, va reduce numărul accidentelor care se produc din cauză că femeile cad de pe măgar. Aceasta a fost testată deja în Afganistan, anul viitor urmând să fie introdusă şi în Etiopia. 

„Un asemenea dispozitiv poate face o diferenţă foarte mare când accesul la mijloace de transport motorizate nu este posibil. Multe familii au cai, ponei sau măgari. În aceste condiţii, vor exista mai puţine riscuri ca mama sau fătul să fie răniţi în timpul transportului‟, a declarat Cat Jones, una din persoanele implicate în sesiunea de testare din Etiopia a produsului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite