Isterie în masă la o fabrică din Bangladesh, din cauza fantomei din toaletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de muncitori ai unei fabrici de textile din Bangladesh au refuzat să mai lucreze şi au protestat în faţa conducerii, cerând să fie îndepărtată o presupusă fantomă care „locuia” în toaletă şi căreia „îi căzuse victimă” una dintre angajate.

Mii de muncitori de la o fabrică de textile din oraşul Gazipur din Bangladesh au intrat în grevă, săptămâna trecută, solicitând conducerii să îndepărteze o fantomă din toaleta femeilor. Frenezia s-a declanşat după ce o muncitoare care se simţea rău a spus că starea sa de sănătate s-a deteriorat din cauza atacurilor unei fantome din toaletă, scrie LiveScience.

Plângerile femeii s-au răspândit rapid în rândul angajaţilor. În scurt timp, peste 3.000 de oameni din Gazipur au participat la protestele muncitorilor fabricii, care cereau conducerii să îi scape de fantoma din toaletă. Protestatarii au vandalizat parţi din fabrică, fiind necesară intervenţia poliţiei cu gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta de la locul incidentelor.

În contextul psihologic, social şi cultural din Bangladesh, această situaţie stranie este uşor de înţeles şi de acceptat pentru că spiritele rele şi diverse entităţi supranaturale sunt încă puternic prezente în credinţa populaţiei ţării sud-asiatice.

Aceasta nu este prima oară când un asemenea eveniment este înregistrat într-o fabrică din sud-estul Asiei. În perioada iunie-septembrie 2011, peste 1.000 de muncitori dintr-o fabrică asemănătoare din Cambodgia au acuzat simptome de oboseală, ameţeală şi greţuri. Pentru că nu au fost găsite toxine sau alte elemente care ar fi putut pricinui acele reacţii, oamenii au dat vina pe fenomene paranormale.

Medicii au ajuns la concluzia că ar fi vorba de o isterie în masă. Aceasta începe când indivizii aflaţi sub presiune convertesc stresul în simptome fizice. Fenomenul ia amploare pentru că isteria unei persoane se poate transmite şi celor din jur, mai ales în societăţile din ţările mai puţin dezvoltate, unde preceptele de credinţă încă guvernează vieţile oamenilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite