India: Un nou-născut prematur, cu o greutate de doar 400 de grame, printre cei mai mici din istorie care au supravieţuit

India: Un nou-născut prematur, cu o greutate de doar 400 de grame, printre cei mai mici din istorie care au supravieţuit

La naştere, Manushi cântărea doar 400 de grame.

Unul dintre cei mai mici nou-născuţi din istorie ce a reuşit să supravieţuiască va ajunge în sfârşit acasă alături de părinţii săi, după ce şi-a petrecut primele şase luni din viaţă în spital.

Bebeluşul Manushi a cântărit doar 400 de grame la naştere, o naştere ce a venit cu 12 săptămâni înainte de termen, după ce mama acestuia a suferit o serie de complicaţii.
 
Născută pe 15 iunie în Rajasthan, India, fetiţa născută prematur nici măcar nu respira atunci când a intrat în această lume.
 
Având o piele extrem de subţire şi de fragilă, cu organe ne-dezvoltate complet, şi având picioruşele de mărimea unei unghii, şansele acesteia de supravieţuire erau extrem de reduse.
 
În ciuda acestor şanse potrivnice, Manushi, ce este considerată a fi cel mai mic nou-născut ce a supravieţuit din Asia, a început să ia în greutate.
 
„Ea a luptat, şi a luptat şi a luptat împotriva tuturor şanselor potrivnice, şi în final a reuşit”, a declarat Seeta, mama micuţei fetiţe.
 
Născută prin cezariană, la doar 28 de săptămâni, doctorii le-au spus părinţilor micuţei Manushi că, şi dacă ar supravieţui, fiica lor ar avea doar 0.5% şanse să supravieţuiască fără leziuni cerebrale. În plus, în primele zile, aceasta a continuat să piardă din greutate, ceea ce i-a redus şi mai mult şansele de supravieţuire.
 
Micuţa Manushi s-a dovedit însă a fi o luptătoare - primind multiple transfuzii de sânge, nutrienţi esenţiali, şi respirând cu ajutorul aparatelor pentru primele şapte săptămâni, până când a putut să primească lapte.
 
„Am fost nevoiţi să îi oferim bebeluşului întreaga nutriţie parentală, ceea ce în esenţă înseamnă că a trebuit să îi oferim toate substanţele necesare precum amino-acizi, lipide, carbohidraţi, minerale, multi-vitamine şi să urmărim absorbţia lor directă în sânge”, a declarat Dr. Janged.
 
Împotriva tuturor şanselor, după şase luni de îngrijire atentă şi ajungând la o greutate de 2,5kg, Manushi a reuşit în sfârşit să ajungă acasă alături de părinţii ei.
 
Pe lângă faptul că i-au salvat viaţa micuţei Manushi, doctorii spitalului pediatric unde a fost îngrijită i-au scutit pe părinţii acesteia de plata întregului cost al tratamentului, estimat la peste 12,000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările