Imagine impresionantă din Suedia: gerul a îngheţat, la propriu, inima într-o vulpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gerul scandinav a făcut câteva victime şi din regnul animal în Suedia şi Norvegia. O vulpe, un elan şi un banc de peşti au murit sub gheaţa lacurilor îngheţate.

O vulpe a mers pe gheaţa prea subţire a unui lac din Suedia, a căzut în apă şi a murit îngheţată. Este ultima pe o listă de victime ale gerului puternic din Peninsula Scandinavă. Aceasta a fost găsită de Jeffer Sandström, un tânăr de 26 de ani care a ieşit să patineze pe lacul Bunn. La început a crezut că e o bucată de material prinsă sub gheaţă.

Trebuie să admit că mi-a părut rău de vulpe, dar nu prea mult, că m-am gândit că aş putea fi următorul. Jeffer Sandström

Zâmbetul de gheaţă al vulpii

image
image

„Din ceea ce am văzut, acolo unde a căzut se vedea că gheaţa s-a rupt sub ea şi nemaiputând să scape a început să înoate în speranţa că se salvează şi, cel mai probabil, a murit înecată“, a spus  Sandström. Întâlnirea neprevăzută cu vulpea l-a făcut pe tânăr să-şi reevalueze şedinţa de patinaj. „N-am mai văzut niciodată ceva similar. Trebuie să admit că mi-a părut rău de vulpe, dar nu prea mult, că m-am gândit că aş putea fi următorul. Mi-am spus: «E timpul să plec acas㻓, a povestit  Sandström citat de „The Daily Mail“.

Alte animale îngheţate

În urmă cu o săptămână, un banc de peşti a fost prins sub gheaţa unui lac din Norvegia, aproape de insula Lovund. Cel mai probabil aceştia au înotat prea aproape de mal, iar atunci când s-au oprit, temperaturile prea scăzute le-a transformat casa într-un cavou îngheţat. Înainte de acest episod, un elan a murit în timp ce încerca să traverseze un lac. N-au mai rămas din el, la suprafaţă, decât coarnele şi puţin din spate.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite