Germania: Un român fără un braţ a fost amendat pentru că nu ţinea ambele mâini pe ghidonul bicicletei

Germania: Un român fără un braţ a fost amendat pentru că nu ţinea ambele mâini pe ghidonul bicicletei

Bogdan Ionescu FOTO The Independent

În Germania, un român fără un braţ a fost amendat de autorităţi pentru că nu circula cu ambele mâini pe ghidonul bicicletei. Mai exact, poliţistul german a decis să îl amendeze pe Bogadan Ionescu pentru că bicicleta sa nu avea frână pentru mâna dreaptă, legea din Germania notând că ambele frâne sunt obligatorii. Deznodământul însă a fost unul fericit deoarece Poliţia din Koln i-a returnat românului amenda.

Ceea ce putea rămâne o simplă întâmplare dintr-un oraş german a ajuns acum o ştire pe site-urile publicaţiilor din întreaga Europă.

În luna martie, românul Bogdan Ionescu a fost amendat de către poliţiştii germani pentru că circula pe străzile publice din Koln cu o bicicletă care avea numai o frână de mână. Faptul că Bogdan avea un singur braţ nu a reprezentat un argument prea puternic în faţa poliţistului german. Mai mult decât atât, românul a încercat să îi explice că bicicleta sa este dotată cu o a doua frână, care este acţionată de la pedală.

Fără a avea sorţi de izbândă, românul a fost amendat cu 25 de euro. Potrivit legilor din Germania, bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu două frâne pe ghidon.

Incidentul a fost investigat şi de către ziarul local Kölner Stadt-Anzeiger, acesta concluzionând că modificările aduse de Bogadan Ionescu bicicletei sale respectă toate regulile de circulaţie.

Săptămâna aceasta subiectul a fost preluat inclusiv de către presa naţională din Germania, precum şi de publicaţia „The Independent” din Marea Britanie.

În cele din urmă, autorităţile germane au decis să îi ceară scuze biciclistului şi să îi returneze totodată amenda plătită pe nedrept. „Sperăm că asemenea incidente să nu se mai repete”, au declarat reprezentanţii Poliţiei din Koln.

„E o veste foarte bună, sunt mulţumit”, a spus Bogdan Ionescu pentru un ziar local german.


Citeşte şi:

VIDEO „Androidul din trafic”, biciclistul care dă pe mâna poliţiei şoferii iresponsabili

Îmbrăcat într-un costum negru, cu şapte camere video montate pe casca de protecţie şi pe bicicletă, Lewis Dediare străbate străzile Londrei având o singură misiune: prinderea în flagrant a şoferilor care reprezintă o ameninţare pentru biciclişti.

FOTO Promenada biciclistelor: flori, fete şi multe biciclete la malul Dunării

Zeci de reprezentante ale sexului frumos au răspuns afirmativ invitaţiei Clubului de Ciclism Galaţi de a participa la cea de-a doua ediţie a Promenadei biciclistelor, un eveniment dedicat doamnelor şi domnişoarelor care iubesc eleganţa şi totodată mersul pe bicicletă.
 
 
Cele mai frumoase bicicliste din Constanţa au ieşit la defilare. Îmbrăcate în fuste sau rochiţe, cu flori în păr sau pe biciclete, fetele au parcurs traseul Tăbăcărie - City Park - Dobrogea - Pavilionul Expoziţional şi înapoi în parc. Natura a ţinut cu ele, pentru că doar cu o oră înaintea SkirtBike norii s-au ridicat şi soarele a încălzit oraşul de la malul mării.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările