Garaje pentru practicarea prostituţiei în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile elveţiene construiesc, într-o suburbie a oraşului Zurich, garaje pentru practicarea prostituţiei. Iniţiativa este menită să elimine prostituţia stradală şi să crească siguranţa industriei sexului.

Consiliul local al oraşului Zurich a aprobat deja planul de construcţie a garajelor care vor deveni un loc discret de întâlnire între prostituate şi clienţii lor. Se estimează că lucrările se vor finaliza în luna august a anului viitor. Situate în zona industrială a oraşului, garajele au acoperişuri şi pereţi care izolează fonic, astfel încât clienţii să beneficieze de intimitate. Accesul cu maşina se face uşor în zona pe care unii au asemănat-o cu Cartierul Roşu din Amsterdam. Autorităţile apreciază că aproximativ 30 de prostituate se vor muta de pe străzi în aceste construcţii. Ele vor fi nevoite să-şi facă o asigurare medicală şi o taxă în valoare de 32 de euro pentru a putea practica prostituţia în aceste garaje. Un avantaj va fi acela că vor avea un sistem de alarmă pe care îl pot acţiona când sunt în pericol, iar poliţia le va asigura protecţie.

„Până acum, prostituţia se petrecea în spaţiul public. Acum, vrem să schimbăm acest lucru, să o mutăm din stradă într-un spaţiu privat, într-o veche zonă industrială a oraşului. Această decizie ne oferă posibilitatea de a stabili un set de reguli în stabilimentul respectiv", a declarat pentru Swiss Radio Michael Herzig, reprezentant al guvernului elveţian.

Prostituţia este legală în Elveţia. Orice persoană cu vârsta peste 16 ani poate lucra în industria sexului atâta vreme cât face acest lucru din proprie voinţă. Traficul, forţarea persoanelor să se prostitueze şi proxenetismul sunt ilegale. Autorităţile elveţiene au fost nevoite să aducă modificări legii după ce ea a atras un număr mare de prostituate din alte ţări. Acestea vor putea lucra în continuare în industria sexului, dar numai în anumite zone ale oraşului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite