GALERIE FOTO Jocul percepţiei cu ajutorul cutiilor de carton: scene bizare construite de doi artişti belgieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre fotografiile din proiectul Box FOTO 354 photographers
Una dintre fotografiile din proiectul Box FOTO 354 photographers

Un colectiv de artişti belgieni a realizat un proiect pe cât de bizar, pe atât de interesant. Numit „Box“, acesta reprezintă o serie de diorame construite din cartoane, la care artiştii au adăugat persoane reale cu ajutorul Photoshop-ului.

Belgienii numiţi „354 Photographers“ susţin că nu au nicio motivaţie uriaşă în spatele proiectului şi deşi multă lume îi întreabă ce înseamnă acele scene, ei susţin că sunt pur şi simplu nişte cadre care pot fi orice.

Cum le realizează? Fiecare cutie de carton este tăiată şi aranjată în aşa fel pentru a crea o scenă urbană sau casnică. Procesul durează aproximativ 2-3 zile. Apoi, ei pun camera foto şi studiază unghiul perfect pentru a realiza imaginea. Finalitatea se petrece pe calculator, în Photoshop, unde sunt adăugate personaje reale.

Maxime Delvaux, cel care a început proiectul în 2009, susţine că totul a fost creat doar pentru a avea un portofoliu pentru clienţi. „Am dorit să ne jucăm cu percepţia şi cu obiectele din jurul nostru“, a spus Delvaux într-un interviu pentru revista „Wired“.

Până în acest moment, belgienii au realizat nouă astfel de cadre. Portofoliul acesta i-a şi ajutat pentru a câştiga clienţi. Poşta belgiană i-a angajat pentru a realiza exact astfel de cadre pentru reclamele lor.

Mai multe imagini şi detalii despre proiectul „354 photographers“ pot fi găsite pe site-ul lor oficial. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite