GALERIE FOTO Chinezii din Hong Kong locuiesc în apartamente minuscule

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Hong Kong locuiesc în unele dintre cele mai mici apartamente. FOTO SoCO
Locuitorii din Hong Kong locuiesc în unele dintre cele mai mici apartamente. FOTO SoCO

Chinezii care locuiesc în Hong Kong, unul dintre cele mai bogate oraşe ale lumii, au la dispoziţie un spaţiu fizic în locuinţele lor destul de mic. Atât de mic, încât şi găinile stresate din crescătorii ar părea că huzuresc.

Dimensiunea fizică: Hong Kong are la dispoziţie, pentru necesităţile sale şi locuitorii săi, aproximativ 1.100 de kilometri pătraţi. Acest spaţiu este destinat celor 7 milioane de locuitori. Pe fondul creşterii populaţiei şi stagnării spaţiului au apărut blocuri fagure în care cetăţenii locuiesc în spaţii minuscule, scrie „The Daily Mail“. 

Documentarea acestor locuinţe a fost făcută de un grup care a dorit să releve sărăcia în care se zbat locuitorii unuia dintre cele mai bogate oraşe ale lumii. „Sub această prosperitate de suprafaţă este o mare inegalitate şi un grup sărac uitat de oameni“, susţine directorul acestui grup intitulat Society for Community Organization (SoCO).

Blocurile în care locuiesc aceşti oameni sunt, la propriu, nişte turnuri înalte şi înguste. Apartamentele au puţini metri pătraţi la dispoziţie. Pereţii sunt căptuşiţi cu diverse rafturi sau paturi supraetajate, sufrageria devine şi bucătărie, şi dormitor, iar mizeria şi dezordinea sunt ca la ele acasă. 

Mii de oamenii trăiesc în locuinţe ca o cuşcă sau în cublicle-uri partiţionat prin panouri de lemn, în timp ce şomerii sau cei proaspăt veniţi din China se zbat în sărăcie pentru a supravieţui. [...] Şi bogăţia oraşului creşte. Ho Hei Wah, directorul grupului

Oraşul a avut parte de un boom economic în anii '70, dar guvernul colonial era acaparat de corupţie. Pe acest fond a crescut nivelul sărăcie şi în peste 40 de ani nu s-a făcut nimic în acest sens. Asta în ciuda faptului că Hong Kong a fost mereu un centru important în comerţul internaţional, a mai spus Wah. 

Din 1997, oraşul a revenit Chinei, dar funcţionează pe principiul „o singură ţară, două sisteme“, oraşul menţinându-şi o mare parte din autonomie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite