FOTO Povestea bărbatului al cărui scrot a ajuns să cântărească 36 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat american al cărui scrot a ajuns să cântărească 36 de kilograme, echivalentul a cinci mingi de bowling, a trecut printr-o intervenţie chirurgicală ce a durat 14 ore pentru înlăturarea greutăţii în exces, transmite „Daily Mail”.

Dan Maurer, în vârstă de 40 de ani, din statul Michigan, suferă de o formă agravată a unei boli numite limfedem scrotal, ce constă în umflarea accentuată a ţesutului ce formează scrotul. În mod normal, umflăturile în asfel de cazuri tajung să cântărească cel mult 1 sau 2 kilograme.

Dan a declarat că a observat umflarea scrotului încă de la vârsta de 20 de ani, dar că aceasta a fost moderată la început. Doctorii i-au spus iniţial că principala cauza este greutatea sa, iar Dan a început să facă exerciţii regulat, incluzând înotarea a 3 kilometri pe zi în piscină, pentru a slabi.

Bărbatul a slăbit astfel peste 20 de kilograme, însă problema nu a dispărut: ba chiar, a observat cum scrotul său începe să se umfle şi mai mult. Medicii au continuat, însă, să pună condiţia pe seama greutăţii sale. Dan a început să întâmpine dificultăţi în a merge şi a se îngriji de unul singur, iar tumoarea a ajuns să cântărească echivalentul a 5 mingi de bowling.

Cea mai mare problemă a fost exercitată asupra relaţiei sale cu soţia sa, Mindy. Cei doi sunt căsătoriţi de peste 20 de ani, însă nu au mai putut întreţine relaţii intime din martie 2006, din cauza condiţiei lui Dan.

În cele din urmă, bărbatul s-a îmbolnăvit şi a trebuit să fie spitalizat, după ce a suferit o ruptură de  cist în interiorul scrotului. În timpul petrecut în spital, el a descoperit cazul unui alt bărbat, Joe Warren Jr., ce avea aceeaşi condiţie şi era subiectul unui reality show pe postul de televiziune TLC. După ce a vizionat emisiunea, el l-a contactat pe urologul prezentat în cadrul acesteia, dr. Joel Gelman, care i-a pus în sfârşit diagnosticul corect.

Bărbatul a fost operat în cele din urmă în 2014, în cadrul unei intervenţii chirurgicale complicate ce a durat 14 ore şi a rezultat în înlăturarea a peste 68 de kilograme de grăsime. Viaţa sa a redevenit una normală, reuşind în cele din urmă să continue şi relaţiile conjugale cu soţia sa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite