FOTO VIDEO Ritual bizar: locul unde morţii sunt mumificaţi prin afumare şi expuşi pe dealuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Oddity Central
FOTO Oddity Central

De secole, tribul Anga din Papua Noua Guinee practică o tehnică unică de mumificare: afumarea cadavrelor. Odată afumate, mumiile nu sunt puse în morminte, ci pe dealuri, pentru a veghea asupra oamenilor.

Deşi pentru alţii cadavrele roşii, agăţate pe dealuri, sunt groteşti şi înfricoşătoare, pentru membrii tribului Anga, acest ritual este cea mai înaltă formă de respect pentru morţi.

Mai întâi, braţele şi picioarele decedatului sunt tăiate, iar grăsimea este scoasă din corp. Rudele îşi ung părul şi corpul cu ea, pentru că, în credinţa locală, energia decedatului este transferată astfel în corpul celor în viaţă. Lichidul rămas este folosit ca ulei de gătit.

Apoi, ochii, gura şi anusul cadavrului sunt cusute, pentru a preveni putrezirea cărnii. Tălpile picioarelor, limba şi palmele mâinilor sunt tăiate în bucăţi şi oferite soţiei mortului, iar restul măruntaielor sunt aruncate într-un foc în care se afumă cadavrul. Odată afumat, acesta este dat prin lut şi ocru roşu, care acţionează, împreună, precum un cocon natural. După acest proces, mumia este gata să fie aşezată pe dealuri.

gdgf

Acest ritual de mumificare al oamenilor din tribul Anga a îngrozit oamenii din întreaga lume, care nu înţeleg cultura tribului. De fapt, obiceiul a fost interzis în Papua Noua Guinee în 1975, când ţara şi-a câştigat independenţa. Astăzi, multe triburi îşi înmormântează rudele după dogmele creştineşti, însă au mai rămas câţiva care nu renunţă la metoda tradiţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite