FOTO VIDEO Şase acte de vandalism neobişnuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Într-o intersecţie din Berlin au fost vărsaţi 500 de litri de vopsea de diferite culori FOTO Design Boom
Într-o intersecţie din Berlin au fost vărsaţi 500 de litri de vopsea de diferite culori FOTO Design Boom

Cu puţină imaginaţie, protestele pot atrage mai multă atenţie, atâta timp cât ele nu se transformă în acte de vandalism, aşa cum s-a întâmplat în cele şase cazuri prezentate mai jos. Toate aceste forme de protest sunt împotriva legii.

Centrul Romei plin de bile colorate

În 2008, Graziano Cecchini a transformat una dintre cele mai cunoscute pieţe din Roma într-un loc de joacă. El a aruncat peste 500.000 de bile colorate pe Scarile Spaniole din Roma. Acestea s-au rostogolit pe cele 138 de trepte, până ce au ajuns şi în fântâna Barcaccia, un monument istoric vechi de 385 de ani.

bile

Potrivit lui Cecchini, farsa ce a costat 30.000 de dolari reprezintă un simbol al problemelor Italiei. Tot el a a colorat apa din Fontana di Trevi în roşu. În timp ce trecătorii curioşi s-au oprit pentru a filma ineditul protest, iar unii chiar au luat câteva bile ca suvenir, Cecchini a fost arestat de poliţie. 

Monstrul de lem 

Câţiva artişti, designeri şi sculptori din Londra şi-au unit talentele pentru un proiect cu roboţi făcuţi din resturi de lemne şi alte lucururi pe care mulţi dintre noi le-ar fi aruncat.  În 2010, ei au construit un balaur înalt de aproape trei metri, pe acoperişul unei clădiri dărăpănate.

Junk Griffin

Poza nu reprezintă prima imagine a balaurului, întrucât acesta a fost distrus de proprietarul clădirii, iar tinerii impicaţi în proiect au fost arestaţi. În scurt timp însă un patron de restaurant s-a oferit să-şi pună propriul acoperiş la dispoziţia artiştilor, pentru o astfel de sculptură. 

Drumuri pictate în culori neon

În 2010, câţiva artişti din Germania au împrăştiat 500 de litri de vopsea de diferite culori într-o intersecţie. Fără voia lor, cei peste 2.000 de şoferi care au trecut prin acea zonă în momentul respectiv au ajutat la pictarea şoselei în culori neon.

Monştri din jaloane

În 2009, studentul american Joseph Carnevale a găsit o altă întrebuinţare jaloanelor portocalii din trafic şi a construit din ele un monstru înalt de trei metri.

monstru jaloane

Poliţia a considerat că monstrul reprezintă un pericol pentru siguranţa publică, motiv pentru care Carnevale a fost acuzat de vandalism şi arestat. Cu toate acestea, gestul său a insprat şi alţi tineri, aşa că pe străzi au putut fi observaţi şi alţi monştri din jaloane. 

Statuile sovietice transformate în  supereroi

statui

Un artist anonim din Bulgaria a transformat monumentul luptătorilor sovietici din capitala Sofia în eroi de film şi personaje din desene animate. Printre personaje se remarcă Superman, Moş Crăciun, Ronald McDonald şi The Jocker. 

Steagul sovietic al soldaţilor din statuie a fost pictat în culorile Statelor Unite, iar postament scria cu spray pentru graffiti „ne schimbăm odată cu timpurile“. 

Supremaţia tricotajelor

Oricât de ciudat ar suna, tricotatul este folosit pentru a semnala problemele actualei societăţi. Yarn bombing este cea mai recentă formă de artă stradală şi constă în decorarea spaţiului urban cu tricotaje şi croşetaje. Însă această formă de manifestare este considerată o formă de vandalism, la fel ca urinarea în locurile publice sau graffity. Membrii acestei mişcări au îmbrăcat aproape orice se găseşte pe stradă: de la copaci şi lanţuri până la faimosul taur de pe Wall Street şi maşini. 

tricotaje
tricotaje
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite