FOTO Vaca culturistă, o încrucişare genetică teribilă a oamenilor de ştiinţă în folosul consumatorilor de carne

FOTO Vaca culturistă, o încrucişare genetică teribilă a oamenilor
de ştiinţă în folosul consumatorilor de carne

Belgiana Albastră este rezultatul obţinut prin încrucişări genetice succesive

Muşchiuleţul de vacă este o delicatesă apreciată, care le aduce bani frumoşi comercianţilor. Şi, pentru că profitul este important, fermierii belgieni au „muncit” circa 100 de ani la crearea SuperVacii musculoase.

Belgiana Albastră este rezultatul obţinut prin încrucişări genetice succesive între cele mai mari şi puternice vite din speciile Shortcorn şi Charolais, potrivit unui documentar National Geographic.

„Fermierii au apelat la montă selectivă ca să stimuleze crearea unei specii cu caracteristicile dorite”, se arată în documentar, care precizează că „totul se rezumă managementul încrucişărilor între specimene deosebite. Taurii cei mai musculoşi şi vacile cele mai mari au fost încrucişaţi timp de 100 de ani până s-a obţinut noua specie, care cântăreşte peste o tonă”.

În plus, studiile moderne privind modificarea genetică au permis „încurajarea” unui defect în genomul Belgienei Albastre care nu opreşte creşterea masei musculare, ceea ce le face să ajungă să arate ca-n imagine. Practic, Belgienei Albastre i s-a inoculat gena degenerativă intitulată myostatin, al cărei rol este tocmai să întrerupă comunicarea către corp privind încetarea procesului de creştere al muşchilor. „În zilele noatre, ca să asigure că gena degenerativă se transmite, Belgiana Albastră nu se mai înmulţeşte normal, prin sex, ci prin inseminare artificială”, mai precizează National Geographic”.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările