FOTO Ce să nu-ţi lipsească din arsenal când începe apocalipsa zombi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanilor le plac să se costumeze asemenea zombilor şi să participe la evenimente speciale. FOTO: Reuters
Fanilor le plac să se costumeze asemenea zombilor şi să participe la evenimente speciale. FOTO: Reuters

Apocalipsa zombi ar putea fi o poveste de ficţiune, însă economia bazată pe poveştile cu zombi este cât se poate de reală şi din ce în ce mai bogată. În special americanii se pregătesc pentru  o eventuală epidemie a unui virus care poate transforma oamenii în zombi, ipoteză care seamănă cu scenariile serialelor şi ale filmelor precum „The Walking Dead”, foarte bine primtie de public.

Zombii nu sunt reali, dar acest fapt nu se aplică şi în cazul armatei de antreprenori şi afacerişti care au descoperit oportunitatea de a face bani exploatând interesul creat în jurul ideii de „morţi vii”. Practic, multitudinea de echipamente şi accesorii anti-zombi care promit că te salvează în cazul unei invazii zombi a devenit aproape suficient de puternică încât să devină o industrie de sine stătătoare.

1, Sabia zombi

echipament impotriva zombilor

Dezvoltatorii proiectului Zombie Tools au creat sabia ideală pentru a te apăra de morţii vii şi dornici de carne proaspătă umană. Considerată arsenal artizanal, sabia costă între 230 şi 450 de dolari şi sunt fabricate aproxiamtiv 150 de astfel de replici în fiecare săptămână. Doritorii sunt dintre cei mai diverşi: majoritatea comenzilor vin din Europa şi Asia.

2, Pistolul zombi

echipament impotriva zombilor

Pistoalele sunt absolut necesare într-o confruntare cu zombi. Astfel, producătoruld e arme american Iver Johnson a creat o serie specialăd e pistoale, cu detalii sugestive.

Pistolul semiautomat Eagle LR 45 ACP este decorat cu o culoare puternică verde-neon, peste care sunt imprimate desenele unor zombi veritabili. Aflăm de la managerul de vânzări al lui Johnson că pistolul „s-a vândut foarte bine”, scopul cumpărătorilor fiind de a-şi asigura toate cele necesare în cazul în care scenariile filmelor de groază devin realitate.

3, Gloanţe zombi

echipament zombi

Dacă ai o armă pentru zombi (şi ar fi bine să ai într-o confruntare cu un mort viu), atunci ai nevoie de gloanţe. Potrivit descrierii postate pe pagina oficială a producătorul american de armament Hornady, seria prorie de gloanţe Zombie Max „este creată special pentru a elimina ameninţarea zombilor”.

Gloanţele Zombie Max promit să-i transforme pe morţii vii în „morţi de-a binelea”. Intenţiile producătorilor par să fie foarte serioase, totuşi, doritorii find avertizaţi că nu pun în vânzare jucării, ci muniţia trebuie folosită „strict împotriva zombilor, cunoscuţi şi drept morţi vii, nemorţi...”

4, Praştia zombi

echipament impotriva zombilor

„Fii pregătit pentru invazia zombi!”, te îndeamnă reclama pentru praştia Zombie Apocalypse de un verde puternic, pusă în vânzare pe retailerul online Montie Gear. 

Deşi pare o jucărie simplă, încercată de toţi dintre noi în copilărie, „arma” se vinde la preţul de 135 de dolari, iar anul trecut au fost cumpărate 600 de exemplare. Poate pentru că Montie Roland, preşedintele Monti Gear, a recunoscut că praştia nu este chiar eficientă pentru a ţine zombii la depărtare.

5, Trusa de urgenţă

Trusa de urgenţă este un „must-have” pentru oricine vrea să supravieţuiască următorului mare dezastru, fie că este cutremur sau o invazie a nemorţilor. Asta este ceea ce a anticipat şi Zombie SAK, o companie din Massachutes, care vinde o varietate de echipamente de supravieţuire adaptate pentru momentul în care aşa-zişii zombi ar încerca să sară la gâtul oamenilor.

echipament impotriva zombilor

Amuzant este că afacerea a pornit de la „o idee de cadou de nuntă pentru sora şi cumnatul meu, cărora le plac lucrurile legate de zombi”, a spus antreprenorul Ben Lewis.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite