FOTO Fundurile de hamster, noua obsesie a japonezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii de hamsteri postează pe Facebook poze cu funduleţul animăluţului de companie, de parcă ar participa la un concurs de frumuseţe ciudat. FOTO Facebook
Proprietarii de hamsteri postează pe Facebook poze cu funduleţul animăluţului de companie, de parcă ar participa la un concurs de frumuseţe ciudat. FOTO Facebook

Entuziasmul japonezilor pentru tot ceea ce poate fi catalogat drept drăguţ sau simpatic foc a dat naştere unei adevărate obsesii pentru fotografiile în care sunt surprinse posterioarele micuţe şi cu codiţe gingaşe ale hamsterilor, anunţă bbc.co.uk.

Peste 40.000 de exemplare ale unor albume fotografice numite "hamuketsu" (cuvânt obţinut din combinarea termenilor pentru hamster şi fund) s-au vândut în timp record în Japonia, iar una din editurile care publică acest tip de album chiar a dedicat o pagină de Facebook funduleţelor de hamster. Pagina cu pricina a devenit „raiul“ celor care consideră că posteriorul unui hamster este cel mai drăguţ lucru posibil.  

Proprietarii de hamsteri postează mândri poze cu funduleţul animăluţului de companie, de parcă ar participa la un concurs de frumuseţe ciudat.


FOTO Facebook 

hamster

„Hamuketsu este cu adevărat încântător. Nu mă pot opri să nu zâmbesc atunci când văd funduleţele acelea," a declarat un purtător de cuvânt al editurii Basilico, pentru Wall Street Journal. Un alt album fotografic lansat pe piaţa niponă se numeşte „Hamuketsu: So Cute You Could Faint“ (Atât de drăguţ că îşi vine să leşini).


FOTO Facebook 

hamster

Fenomenul Hamuketsu este cea mai recentă găselniţă care oferă neiniţiaţilor o idée despre cultura japoneză modernă numită „kawaii“, pentru tot ceea ce este „drăguţ“ sau „adorabil“, care include aproape orice domeniu, de la modă la muzică.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite