FOTO Fenomen natural rar, surprins pe un câmp din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baloturi de zapada Marea Britanie FOTO Brian Bayliss via BBC

Un fenomen natural rar care lasă impresia că baloturi de zăpadă au fost rulate de-a lungul unui câmp a fost surprins în câteva fotografii.

Şase „baloturi de zăpadă” au fost văzute de către Brian Bayliss în Wiltshire.

Bayliss a spus că le-a observat pe un câmp pe care-l deţine şi în primă fază a crezut că sunt făcute de om, dar nu a văzut urme de paşi.

Baloturi de zapada Marea Britanie FOTO Brian Bayliss via BBC

Se crede că baloturile se formează atunci când condiţiile de vânt sunt ideale pentru a sufla bucăţi mari de zăpadă, ce adună din ce în ce mai multă zăpadă pe parcurs.

Muncitorul forestier Brian Bayliss a spus că nu a mai „văzut niciodată aşa ceva” şi atunci când s-a apropiat a putut „vedea soarele prin mijloc şi n-aveau nicio logică.”

Bayliss a făcut fotografiile sâmbătă, la scurt timp după răsăritul soarelui.

Baloturi de zapada Marea Britanie FOTO Brian Bayliss via BBC

Meteorologul BBC Ian Fergusson a spus că „se întâmplă foarte rar” să existe condiţiile prielnice pentru formarea baloturilor de zăpadă.

„Acestea sunt fotografii cu adevărat frumoase cu un fenomen meteorologic rar-numit rolă de zăpadă sau baloturi de zăpadă. Brian a fost foarte norocos să vadă aşa ceva,” a adăugat Fergusson.

Baloturi de zapada Marea Britanie FOTO Brian Bayliss via BBC

„Condiţiile trebuie să fie numai bune pentru ca baloturile de zăpadă să se formeze: un deal neted, lipsit de vegetaţie, aşa cum e cazul acestuia din apropiere de Marlborough, favorizează formarea lor. [...] Un strat subţire de zăpadă, aşezat peste gheaţă, fără să se lipească de ea, combinat cu o temperatură, un nivel de umezeală şi o viteză a vântului anume, sunt esenţiale pentru crearea acestor ciudăţenii naturale.”

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite