„Floarea-cadavru” va înflori din nou, după 10 ani. De ce miroase respingător această plantă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titan Arum este cea mai mare floare din lume/FOTO Mirror.co.uk
Titan Arum este cea mai mare floare din lume/FOTO Mirror.co.uk

Planta poreclită „floarea cadavru” a înflorit ultima dată în anul 2004, când peste 10.000 de oameni au vizitat Grădina Botanică a Universităţii Cambridge pentru a o vedea.

Floarea Titan Arum este o plantă uriaşă, extrem de rară şi ciudată, pentru că răspândeşte un miros insuportabil de cadavru, scrie Daily Mirror. Anul acesta, floarea îşi va deschide din nou petalele, peste câteva zile. Mii de oameni au anunţat deja că vor să viziteze sera unde creşte această plantă, iar cea mai mare aglomeraţie va fi noaptea, când mirosul florii este şi mai intens.

Mirosul respingător de cadavru este metodă prin care floarea îşi asigură polenizarea. Ea atrage o specie de gândac, care vine pe floare şi preia polenul pe picioare, ducând astfel mai departe seminţele care permit reproducerea plantei. Gândacul este atras de mirosul de cadavre.

Când înfloreşte, Titan Arum este cea mai mare floare din lume, putând atinge diametrul de 2 metri. Este originară din Sumatra, Indonezia şi după ce înfloreşte se încălzeşte la aproximativ 40 de grade Celsius. Căldură pe care o emană atrage de asemenea gândacul aflat în căutare de cadavre putrezite.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite