Efectele îngrozitoare ale heroinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un departament al poliţiei din Ohio a luat decizia de a face publice mai multe fotografii care înfăţişează persoane dependente de heroină. Imaginile impresionează, dar nu în mod plăcut. Într-una dintre poze o femeie şi un bărbat, aflaţi pe scaunele din faţă ale unei maşini, par inconştienţi, în timp ce pe bancheta din spate copilul acestora aşteaptă fatidicul sfârşit.

”Am considerat că este de datoria noastră să arătăm care este partea negativă a acestui drog”, a declarat un reprezentant al poliţiei din Ohio. ”Trebuie să tragem un semnal de alarmă pentru tineri”.

Fotografiile dezvăluite de autorităţile din Ohio încadrează poze făcute în timpul unei inspecţii făcute în trafic săptămâna trecută, când mai mulţi şoferi au fost descoperiţi ca fiind ”high” şi aflaţi sub influenţa heroinei, potrivit CNN.

”Suntem conştienţi de caracterul dur al acestor imagini pe care le-am publicat, dar credem că este singura soluţie pentru prevenirea consumului de heroină. Trebuie ca oamenii să înţeleagă că nu e de joacă şi nu e bine să se joace cu aşa ceva. Heroina este o otravă care a afectat mai multe comunităţi din SUA şi trebuie să luptăm împotriva acestui flagel”, a mai spus Kevin Thomspon, reprezentantul poliţiei din Ohio.

Heroina este un derivat al opiului, obţinut la sfârşitul secolului 19 prin sintetizarea morfinei. Produsă de compania de medicamente Bayer AG, heroina a fost exportată în 1898 în 23 de ţări din lume şi folosită un timp în tratamentul afecţiunilor respiratorii. Ulterior dovedindu-se riscurile ei de abuz şi grava adicţie (dependenţă) a fost inclusă pe lista drogurilor narcotice de abuz şi interzisă în numeroase state.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite