Doi pinguini homosexuali, cei mai buni părinţi pentru un pui de pasăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii unei grădini zoologice din Marea Britanie au rămas muţi de uimire când doi pinguini de acelaşi sex s-au cuplat, iar situaţia a devenit cu atât mai interesantă cu cât cei doi au adoptat un pui de pasăre.

Un cuplu de pinguini homosexuali a adoptat un pui de pasăre după ce acesta a fost abandonat de părinţii săi, pe când se afla în ou, la o grădina zoologică din Kent, Marea Britanie.

Angajaţii grădinii zoologice Wingham Wildlife Park din comitatul ceremonial Kent, din Marea Britanie, au intervenit după ce mama păsării a abandonat oul, pentru că tatăl a refuzat să o ajute să-l clocească. 

Cei doi pinguini Humboldt masculi, Jumbs şi Kermit, au primit în grijă oul, din care, în aproximativ o lună, a ieşit o pasăre. 

„Cei doi s-au dovedit a fi cei mai buni părinţi”, a declarat Tony Biskin, cel care deţine grădina zoologică.

Cei doi pinguini s-au „cuplat” în 2012, lăsând două female fără parteneri. 

„Deşi este frumos să vezi două păsări cuplându-se, acest lucru a însemnat că patru din pinguinii noştri nu se vor mai reproduce”, a mai spus Binskin.

Specia este pe cale de dispariţie, numărul pinguinilor fiind în declin, aşa că  reprezentanţii grădinii au mai adus încă doi masculi, însă ori de câte ori Isobel, pinguinul care a fost nevoit să-şi abandoneze oul, depune un altul, Hurricane, unul dintre pinguinii proaspăt sosiţi, refuză să se aşeze pe el.


Jackie, soţia lui Binskin, este de părere că „Hurricane a fost bucuros s-o lase pe Isobel însărcinată, dar crede că treaba lui s-a terminat după acel moment”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite