Cum a reuşit o studentă să ia nota 10 deşi a dat foaia goală: ce a observat profesorul

Cum a reuşit o studentă să ia nota 10 deşi a dat foaia goală: ce a observat profesorul

Eimi Haga FOTO BBC

O studentă de la istoria artelor marţiale, de origine japoneză, a primit nota 10, deşi a dat profesorului foaia goală.

Eimi Haga, o studentă în vârstă de 19 ani din Japonia, a primit nota 10 după ce şi-a scris eseul cu cerneală invizibilă. 

Tânăra a folosit tehnica artelor marţiale denumită „aburidashi“, petrecând mai multe ore pentru a înmuia şi sparge boabe de soia, scrie BBC.
 
Cuvintele de pe eseu au apărut în timp ce profesorul ei a pus foaia deasupra aragazului pentru a o încălzi. 
 
„E ceva ce am învăţat dintr-o carte când eram mică. Am sperat ca nimeni să nu vină cu aceeaşi idee“, a povestit studenta pentru sursa citată.
 
Haga şi-a descoperit pasiunea pentru artele marţiale după ce a urmărit mai multe desene animate la televizor, în copilărie.
 
După ce a început facultatea, în Japonia, Haga a fost prezentă la un astfel de curs şi i s-a cerut să scrie despre o vizită la Muzeul Ninja din Igaryu.
 
„După ce profesorul nostru ne-a spus la oră că o să ne dea o notă mare pentru creativitate, am decis să-mi fac eseul diferit faţă de restul colegilor. M-am gândit ceva timp şi mi-a venit ideea asta. Am fost sigură că profesorul îmi va aprecia măcar eforturile, aşa că nu mi-a fost frică că aş putea lua o notă mică, deşi conţinutul eseului nu era prea interesant“, a spus Eimi.
 
„Am avut multe lucrări scrise în anumite coduri, dar nu am văzut niciodată unul în aburidashi. Nu am ezitat să-i dau fetei nota maximă“, a spus profesorul tinerei, Yuji Yamada, care a declarat că a fost surprins când a văzut eseul. 
 
FOTO BBC

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: