Cum a devenit populară ciocolata cu sânge în Rusia şi de ce era recomandată copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciocolata cu sânge, un produs popular în Rusia FOTO Shutterstock
Ciocolata cu sânge, un produs popular în Rusia FOTO Shutterstock

Nu pare a fi nimic deosebit la un baton nutritiv de ciocolată numit Hematogen şi creat în Rusia. Miroase bine şi aroma le place atât copiilor, cât şi adulţilor. Denumirea indică faptul că este realizat cu sânge, mai precis are ca ingredient principal albumina, o proteină care se găseşte în plasma sângelui de taur.

Iubitorii de dulciuri ar trebui să ştie că tot ceea ce conţine în denumire „hema” se referă la sânge şi conţine sânge. Prin urmare, o gustare devenită populară care poartă denumirea Hematogen indicaă faptul că are printre ingrediente sânge. Totuşi, mulţi s-au îndrăgostit de gustul acestei gustări ruseşti cu un ciudat gust metalic, ba mai mult, îl oferă copiilor.

Mai multe generaţii de copii ruşi au amintiri plăcute despre batoanele Hematogen. Reclamele au promovat acest desert ca fiind foarte sănătos. Părinţii erau convinţi că, dacă le vor da frecvent o astfel de gustare, îşi vor proteja copiii de anemie, o afecţiune frecventă la aproximativ 25% din populaţie, în special la cei mai mici. Făcut cu lapte condensat, sirop şi zahăr de sfeclă, batoanele aveau un gust plăcut pentru copii. În mod clar, acest lucru a reprezentat un câştig pentru copiii ruşi. Erau bune la gust şi conţineau ingredientul care le dădea aroma uşor metalică: albumina alimentară neagră bogată în fier.

Află aici cât de mult sânge conţineau aceste suplimente alimentare şi cât de indicate sunt de medici în prezent, dar descoperă ce alte deserturi bizare sunt populare în anumite părţi ale lumii!.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite