Cum arată trupul unui supravieţuitor al atacului nuclear de la Nagasaki, în care au murit 70.000 de oameni

Cum arată trupul unui supravieţuitor al atacului nuclear de la Nagasaki, în care au murit 70.000 de oameni

FOTO Sursă Daily Mail

America a lansat cea de-a doua bombă nucleară în data de 9 august, 1945. La acea vreme, Sumitery Taniguchi avea doar 16 ani. Supravieţuitorul s-a lăsat fotografiat la 70 ani de la atac.

Corpul lui Sumitery Taniguchi este împresurat cu cicatrici după ce America a încercat distrugerea portului Nagasaki. Bătrânul este şi astăzi incapabil să-şi ţină mâna stângă întinsă total iar soţia acestuia încă îi tratează rănile în fiecare dimineaţă. Sumitery a avut trei coaste rupte, care încă cauzează probleme pentru că îi apasă pe plămâni şi îi îngreunează respiraţia. 
 
Taniguchi a acceptat să se lase fotografiat într-o încercare iniţiată de supravieţuitorii atacului, de a lupta împotriva atacurilor nucleare. În urma atacului, bărbatul a avut pielea de pe spate complet jupuită. El se afla la doar 1,6 km depărtare de locul unde a căzut bomba. 
 
 
Cu doar 72 de ore înainte, prima bombă nucleară a fost detonată la Hiroshima, iar cele două atacuri au omorât 226.000 de japonezi, informează „Daily Mail”.
 
Sumitery Taniguchi şi-a petrecut 21 de luni pe un pat de spital după ce a avut loc atacul, iar faptul că a stat imobil pentru un interval de timp atât de lung a ajutat ca oasele acestuia să crească din nou. 
 
 
La câteva ore după atac, America a cerut Japoniei să pună sfârşit războiului, altfel vor folosi bombe atomice până când vor distruge ţara. Această cerinţă a fost făcută prin pliante eliberate din avioanele care survolau deasupra Japoniei. La şase zile după 9 august, 1945, Japonia s-a predat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: