Cum arată trupul unui supravieţuitor al atacului nuclear de la Nagasaki, în care au murit 70.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

America a lansat cea de-a doua bombă nucleară în data de 9 august, 1945. La acea vreme, Sumitery Taniguchi avea doar 16 ani. Supravieţuitorul s-a lăsat fotografiat la 70 ani de la atac.

Corpul lui Sumitery Taniguchi este împresurat cu cicatrici după ce America a încercat distrugerea portului Nagasaki. Bătrânul este şi astăzi incapabil să-şi ţină mâna stângă întinsă total iar soţia acestuia încă îi tratează rănile în fiecare dimineaţă. Sumitery a avut trei coaste rupte, care încă cauzează probleme pentru că îi apasă pe plămâni şi îi îngreunează respiraţia. 

Taniguchi a acceptat să se lase fotografiat într-o încercare iniţiată de supravieţuitorii atacului, de a lupta împotriva atacurilor nucleare. În urma atacului, bărbatul a avut pielea de pe spate complet jupuită. El se afla la doar 1,6 km depărtare de locul unde a căzut bomba. 

image

Cu doar 72 de ore înainte, prima bombă nucleară a fost detonată la Hiroshima, iar cele două atacuri au omorât 226.000 de japonezi, informează „Daily Mail”.

Sumitery Taniguchi şi-a petrecut 21 de luni pe un pat de spital după ce a avut loc atacul, iar faptul că a stat imobil pentru un interval de timp atât de lung a ajutat ca oasele acestuia să crească din nou. 

image

La câteva ore după atac, America a cerut Japoniei să pună sfârşit războiului, altfel vor folosi bombe atomice până când vor distruge ţara. Această cerinţă a fost făcută prin pliante eliberate din avioanele care survolau deasupra Japoniei. La şase zile după 9 august, 1945, Japonia s-a predat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite